Lycka på den väg jag trampar på just idag
juli 11, 2017
All is well that ends well
augusti 1, 2017

Det börjar närma sig – Ja det blir ännu en bok med gröna drinkar! Jag knåpar på mina planer mesans jag njuter av naturen här uppe i Sunnanhed!

Naturens skafferi med sina galet underbara råvaror  ger mig  en sån glädje och väcker passionen i mig!

Jag har skogen och ängarna runt knuten  i Sunnanhed. Mina frysar är  fortfarande fyllda  med olika sorters bär fyllda  sen förra sommaren men nu när jag tittar på mina buskar så är det några veckor kvar och sen är det dags att plocka hallon, vinbär och krusbär igen! Jag kan inte tänka mig att fylla frysarna med något bättre! Jag har massor med hallon på lilla gården i Sunnanhed och vinbär och krusbär hoppas jag att jag får chans att pocka hos mina fina grannar här uppe i Sunnanhed.

Svinmållan – den bortglömda matväxten som vi numera kallar ogräs. Mildare i smaken än spenat och mycket högre halter av C-vitamin! Plocka och frys in. Användningsområdena är oändliga, precis som spenaten kan du använda den  i smoothies, pajer, soppor, pannkakor, gratänger och i sallader.

 

Svinmållasmoothie med våtarv och jordgubbar

2 glas

1 näve svinmålla blad (det funkar med spenat också)

1 näve våtarv

½ citron skalad och delad i bitar

1 liten skalad banan

2 dl mandelmjölk eller annan valfri mjölk

Skölj svinmållan och våtarven. Mixa alla ingredienser i en blender och häll upp i glas!

Hoppas Du får en fin sommardag!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *