Jag ger mig ännu mer tid till att vara i skogen
oktober 5, 2018
Dalalycka
november 4, 2018

Naturen är färggrann. En blandning av vad trädgården bjöd på i helgen

Naturen är fantastisk! Jag tittar på mina fina  köksörter som just nu knallgröna  här ute på Fyrudden. Jag ser att de har återhämtat sig väldigt bra efter sommarens  varma, torra period med vattningsförbud. Det gjorde att våra växter hade det väldigt kämpigt. Nu ser det så mycket bättre ut och även om är mitten på oktober är det full fart bland mina växter! Skönt. Det gör mig så lycklig att naturen läker sig och läker oss. Hela vår udde frodas och är grönare än på mycket länge även om träden skiftar färg och en del löv börjar falla. Det känns som mycket i vår natur tar lite revansch, det är fint och det känns att gå i en sagobok.

Naturen är färggrann. En blandning av vad trädgården bjöd på i helgen

Jag njuter att få vara i naturen vart jag än befinner mig  men på vissa platser i naturen känns det att jag hör hemma  lite mer. Jag kan riktigt känna hur hela jag fylls med energi bara jag blundar och tänker mig till mina favoritplatser. Mina platser är den fantastisk naturen runt vår lilla udde i Stockholmsskärgård och den tysta stilla underbara naturen runt Oresjön i Dalarna. Det är här jag plockar alla mina örter, svamp och bär. Det är här jag återhämtar mig och det är här jag har mina skrivarlyor där mina tankar ibland blir till böcker. På vissa platser hör man hemma till 100 %.

Nu har jag börja plocka från frysen och den är en lycka att ha fått frysarna fulla trots att regnet  uteblev den här bärsäsongen.

I söndags blev det frukost utomhus! Hösten är snäll mot oss!

Havstornssmoothie med lingon och blåbär

Havtornsbärets fruktkött och framförallt fröna innehåller omega 3, omega 7 omega 6 och för mig känns en smoothie som innehåller mycket havtorn som att jag gör något riktigt gott för min hud och även för mina slemhinnor. Det känns både bra för kroppen men havtorn är också så vacker för ögat. Att börja dagen med en vacker färgrik smoothie gör att jag känner att jag börjar dagen rätt på alla sätt! Omega 7, fettsyran som finns i havtornsbäret är en fettsyra som vi kan bilda själv men produktionen minskar med vår ålder, stress och av dålig kost. Omega 7 är viktig för vår hud, för att reparera och att hålla våra slemhinnor vitala och fuktiga.

Havtorn innehåller dessutom massor med C-vitaminer!

Jag rekommenderar havtornsjuice, bär och att ta ett tillskott som innehåller havtornsolja som hjälper din hud att inte åldras i förtid och oljan omega 7 gör också så mycket den kan för att hålla dina slemhinnor fuktiga! Njut av havtorns bär så mycket du kan!

Blåbär, lingon och havtornssmoothie

Till två koppar behöver du

1 dl blåbär

1 dl lingon

1 dl havtornsbär

1 dl havredryck

1 liten banan

1 msk kokosfett

Mixa alla ingredienser och njut!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *