Hej då för den här gången
september 4, 2018
Jag älskar naturen och vill fylla alla mina sinnena med frid!
oktober 4, 2018

Höstbukett med röllekor

Höstbukett med röllekor

Naturen precis som vi gör sig klar för en ny årstid. Löven ändrar färg, det sker och ska ske. Jag tar en tidig promenad ut  på Djurgården och till den natur som finns där.

Fint dimmigt men solen är på väg att komma igenom med sina strålar.

Till vår natur, det är dit jag återvänder för att finna ny kraft, för att få kreativitet. Utveckla min fantasi. För att kunna göra de rätta valen, prioritera på bästa sättet, ta de rätta besluten och sen kunna ge de bästa goda råden. Frågor som Hur, vad, varför och var får lättare ett svar när jag får vandra i vår underbara natur.

Trädet med fina rynkor och livserfarenhet

Jag fick mig en tankeställare idag när jag satt och plockade mina fina violetta röllekor och tittade på trädet brevid mig. Vilken livserfarenhet med en bark och väldigt ”rynkig” stam och kändes så otroligt trygg. En vis vän att återvända till och få följa i många år till på det här trädets livsresa.

Svartvinbärssmoothie

Många små tankar kom till mig under min morgonpromenad. Skönt!

I handen hem har jag en underbar bukett med rölleka. Underbart tycker jag. 

 Bjuder mig själv på en härlig svartvinbärssmoothie och sen börjar resten av dagen!

1 dl svarta vinbär

1 dl lingon

½ banan

1/2 avokado

Mixa och njut av underbar näringstät smoothie!

 

Bärens mörka färg kommer från antocyaniner och karotener som är antioxiderande, alltså ”rostskyddande”. Jag som letar den absolut bästa kosten för kvinnan mitt i livet och som dessutom vill njuta av att dricka något som motverkar åldrande njuter av dessa svarta vinbär som också innehåller omega 6- fettsyran GLA (gammalinolensyra). Det är den fettsyran som också finns i Jättenattljusoljan, GLA anses kunna minska klimakterie/PMS besvär och antocyaniner anses motverka åldrade. Traditionellt är svarta vinbär kända som riktiga vitaminbomber så ut och plocka nästa sommar och njut av de frysta till dess.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *