Grönare Vildare Smartare. Blommor gör mig glad!
maj 16, 2018
Ny sommarutmaningar och karuseller!
juni 6, 2018

En underbart ljuv försommarbukett. Love!

En underbart vild grön dag med en örtvandring i skärgårdsmiljö i vår ljuva försommartid.  Life is good!

En underbart ljuv försommarbukett. Love!

Jag älskar att plocka, äta och umgås med vår natur – den är en fin vän. Naturen är klok, sensuell, romantisk, ljuv och samtidigt väldigt vild  – vilken kombo att ha som vän.

Vilda växter attraherar mig. De fyller mig med nya ljuva smaker. De får mig att känna mig vild, vacker och välmående!  De ni!  Just nu är naturens skafferi fullboostat!  Ta er ut och plocka allt gott som finns där men gör det med ödmjukhet. Plocka i den fina gröna skattkista vi har och njut av du kommer  finna så mycket helt underbara gröna juveler!

Jag älskar att ha späda kirskålsblad i min omelett och som idag i vår paj

Vi blir fler och fler som väljer att lägga till vilda gröna växter i våra kök. Jag vet och känner det på mig!

I går väntade jag in gäster till Fyrudden!

Det känns kul få besök till Fyrudden och att  kunna få dela med mig av min gröna skattkista och att få vara tillsammans runt min husknut där jag har mitt utekök.

Äntligen är uteköket klart för att möta sommaren

Jag bad om att solen skulle stanna, lysa och värma oss, så blev det.  Allt blir förstås enklare och mycket mer lättsamt att vandra och plocka våra växter om vi får gå under en klarblå himmel.

Jag tog emot mitt gäng som kom både med bilar med också med Waxholms båten. (Ett fantastiskt mysigt sätt att ta sig till oss på Lervik).

Vi gjorde oss beredda att gå ut bland alla vilda växter med ett örtte och lite genomgång.

Sen gav vi oss ut i Lerviks vackra roslagsnatur. Vi tittade, plockade och smakade på bland annat Kirskål, Älggräs, Våtarv, Kärleksört Almblommor, Ängssyra Harsyra och Maskros. Med varsamhet så klart!

Jag älskar dessa söta almblommor som nästan ser ut som gröna små rosor

Efter ett par timmar var vi tillbaka och väldigt lunchsugna. Det blev en nyplockad grön måltid!

Först en lingonsmoothie som starter!

En glutenfri kirskålspaj

Det är härligt att smaksätta sin måltid med vilda örter. Vild gräslök, löktrav och harsyra

…och granskottsbollarna blev en superdessert!

Efter en långlunch med fina samtal var det dags att vinka av mina gäster och hoppas på ett snart återseende!

Tack för den här gången!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *