Våren och golfen är ljuvliga men lynniga!
april 28, 2012
Ta ingen för given!
april 30, 2012

Nu är det snart två veckor sedan den stora jakten på formtoppen startade. Allt går än så länge enligt planen. Kroppen verkar att tåla att jag höjt tempot lite. Jag har också vant mig vid att stiga upp en timme tidigare för öka på med utomhusaktiviteter innan det är dags att kila till jobbet. Det är rätt årstid för det!

Igår hade jag mina älskade barnbarn hos mig och jag fick hjälp med att plocka nässlor. Handskar på förstås och sen var det bara att plocka. Det kändes så lyxigt att ha hela familjen samlad för att gå på nässeljakt och vi behövde inte gå så långt för ute i hästhagen fanns det massor.

Nässlor innehåller massor med vitaminer, klorofyll och mineraler och de är faktiskt så nyttiga att de har fått utveckla sin förmåga att bränna för att försvara sig för att inte bli uppätna. (Barnbarnen var mycket skeptiska till att äta en ”Brännässelsoppa”) Nässlan är bra för hud och hår men är också en hjälp för att hålla blodsockret i balans. Vi plockade massor med nässlor så att det även räckte till gröna drinkar. Förväll nässelblad i 5 min, hacka, mixa med kiwi och melon. Späd med lite vatten. Drinken blir knallgrön och stärker upp immunförsvaret. Drinken smakar vår!

 Här är Nässelsoppan som vi gjorde igår

2 l späda nässlor
2 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
1 dl grönsaksfond
1 msk smör
2 finhackad schalottenlök, en bit purjolök tunt skivad
salt och peppar

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i nässlorna och koka i 5 min. Häll av nässlorna i ett durkslag och krama ur vattnet. Bryn löken lätt i smör i en kastrull. Lägg i nässlorna och purjolöken. Häll på det vita vinet, grönsaksfonden och grädden. Koka ihop i 10 min och kör i en mixer tills soppan är slät. Smaksätt med salt och peppar. Häll soppan i djupa tallrikar. Igår serverade vi pocherade ägg till soppan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *