Nu välkomnar jag den färgsprakande hösten med öppna armar!
oktober 4, 2014
“Livets lektioner”
oktober 20, 2014

 

Musik ger mig ny energi och tröstar de dagar när saknaden är stor av de nära som funnit hos mig och inte gör det längre. På något sätt får musik och texterna till musiken en slags läkande kraft. Minnena kommer och samtidigt som texterna kan göra ont så tröstar de mig. De ger mig hopp och får mig att påminnas om alla fina och allt fint i livet och att jag inte är ensam.

Det kan låta banalt men jag är ju så tokig i svenska låtar så melodierna ”Sträck ut en hand” och ”Låt hjärtat vara med” känns mera aktuella och tröstande än någonsin när jag nu längtar efter att ha de där fulladdade batterierna igen.

Just det med musiktexternas tröstande ord – Idag när min vovve Oliwia fått sin viloplats har ”Jag mötte Lassie” gått varm hela förmiddagen. Tårarna rinner utav saknad men också utav att jag påminns av alla fina glada minnen som Oliwia gett mig.

Nu ska jag låta hösten bli en början där jag ger mig själv mer möjligheter och chanser till att fylla på med njutning.

Började dagen supertidigt med att lyssna på nya boken Solsvärta av Marianne Cederwall. Den är den sista delen av fem om Mirjam och Hervor. Så härligt att få vara med i dessa grymma kvinnors värld igen! Lyckost Er som inte ens läst bok ett. Ni har så mycket härligt att se fram emot!

Efter ett par kapitel boostar jag mig med en liten röd tuffing. Två morötter, en citron, en stor rödbeta och som vanligt en rejäl bit ingefära. Jag älskar den röda färg som rödbetan ger bara den ger en söndagskick. Sen att rödbetan är antiinflammatorisk, avgiftande, stärker immunförsvaret och förbättrar cellernas syresättning är verkligen bonus!

När shoten är urdrucken tittar jag på vår termometer och det är fortfarande varmt ja i alla fall över tio grader!  Jag får en underbar morgonvandringen i skogen och på klipporna här på landet  och det är en underbart härlig ledig dag.

När jag gör i skogen ger jag mig ett löfte att vara lite extra god mot mig själv och det kommer också mina nära må bra av. Det vet jag för jag har också upplevt motsatsen Jag börjar idag, vill du vara med så häng på! hälsar Marlene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *