På resande fot – Dream on!
april 20, 2013
Fyrudden
april 22, 2013

Varje morgon vaknar jag och Oliwia tidigt. Vi ger oss ut i den natur som serveras oss där vi befinner oss, Dalarna, Stockholm eller Fyrudden är våra vanligaste ställen där vi slår upp våra ögon. Jag har börjat lära mig och så även min kropp att den här morgonvandringen är min ”Morgonsamling och att där jag avger min också ”morgonbön” inte en religiös bön men ändå varma tankar till det som känns angeläget och som finns i hjärtat just nu. Ett sätt för mig att vakna snällt. Mitt sätt att meditera.Gröning:  Ingefära, päron och spenat  och lie vatten!

Kroppen hänger med… men numera förstår jag att jag har en kropp som pratar med mig och den gör det hela tiden ibland blir den till och med lite tjatig.

Visst vill jag något helt annat än min kära kropp mellan varven men lite mer öppen till att lyssna på ”Kära kroppen” har jag nog ändå blivit. Om jag nu lyssnar på kroppen så kan den väl vara gullig och lyssna på mig när jag kommer med lite nya förslag som den/jag aldrig provat men som kan få oss att utveckla oss tillsammans.

Jag vill se hur den på det allra bästa sätt vill vara med mig på min väg mot ”Bästa formen någonsin”.

Tänk vad en sådan liten pytteliten lektion i ”Livets skola” som en stukad fot kan ge mig. Jag kände mig helt plötsligt så stoppad i min strävan mot min bästa form. Jag kände mig gammal och sliten. En läxa som ska tentas av och en tacksamhetskänsla finns nu i mig när foten är lite bättre och vitaliteten på väg tillbaka. Hur gammal jag är har jag bestämt mig för att det får bli den inlevelse som finns i mig men som absolut har att göra med vilken fysisk form jag är i. Den inställning jag har till nyfikenhet och äventyrslust kommer också att ge mig den känsla av hur ung eller gammal jag är. Att låna barnbarnens gungor när krattandet blir för långtråkigt är att känna mig busig och få en känsla av vitalitet. Tänk om en gunga är lika bra som den bästa dagkräm på att föryngra?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *