Jag litar inte längre på försäkringsbolagen!
maj 18, 2015
Ogräs nej gröna delikatesser från naturens skafferi!
maj 21, 2015

Jag som numera är permanent stomiopererad  (vilket ibland ställer till en del trassel, 🙁  )försöker att vara extra noga med det numera lite korta avloppssystem som jag har kvar. Jag har hittat mina trick att leva med avloppet för att jag inte har några alternativ helt enkelt. Jag är alltid på jakt efter en kost som ska ge mig ett maximalt näringsupptag och som ska få mig att hålla fokus plus kunna hålla mitt humör på topp! Humöret är avgörande!

För att man ska kunna tömma sin tarm behöver man fibrer. Kroppen är byggd så att den ska kunna ta hand om de gifter vi får i oss men också våra förbrukade celler ska ut samma väg. Avfallet vill vi inte peta på, det kan lukta illa och vi tycker till och med att avfallet ser äckligt ut så det är klart att vi inte vill ha det kvar i våra kroppar.

”Skiten ska ut” Fibrer hjälpa kroppen att ta hand om allt detta otäcka skräp.

Experter på sophanteringen är de olösliga fibrerna som det finns massor av i bladgrönsaker. När en av mina inspiratörer Vitoria Boutenko beskriver de olösliga fibrerna så använder hon en tvättsvamp som symbol för de olösliga fibrerna som bär med sig massor med gifter ut ur din kropps som den bästa uppsugande disktrasa. Jag vill ge inspiration till att man lustfyllt ger din kropp ett inre spa behandling – varje dag och flera gånger om dagen! Att kunna vitalisera kroppen inifrån och ut med näringstäta renande gröna smakfulla lättdruckna vänner in sin kropp är en känsla man aldrig kommer vilja vara utan när man vant kroppen vid dem.

Kroppen  är en magisk maskin. Kroppen försöker  ta tag i de råvaror du erbjuder den.

Syre från luften du andas. Vi dricker vatten, äter proteiner, fett och kolhydrater. Kroppen använder sen dessa råvaror till att vi ska kunna sjunga, träna, jobba, älska ja att leva ditt liv på det allra bästa sättet som råvarorna erbjuder. Kroppen ska dessutom ta bort soporna som blir över. Hur vi än försöker ta hand om vår kropp blir den utsatt för gifter varje dag, i luften vi andas, av bekämpningsmedel, färgämnen, egna producerade gifter så vår kropp är i ständigt jobb med att städa och rensa ut sopor som ska ut bakvägen.

För att inte åldras utan till och med bromsa vårt åldrande så är ”Gröningarna” vår  lilla extra hjälp till kroppen och  den ropar hurra till till den gröna näringstäta drycken. Det är en skön känslan av att känna sig vitalare, starkare och bokstavligen föryngras rent fysiskt av att ge kroppen ett näringstätt grönt bränsle på ett så smakfullt sätt. Att ta tillbaka känslan av ”jag kan allt” som ungdomen står för är en inspirerande tanke.

De lösliga fibrerna finns i frukt, bönor och gryn och hjälper oss att bromsa en annars för snabb blodsocker höjning.

Både löslig och olösliga fibrer är viktiga för att våra kroppar ska fungera optimal. Får vi i oss för lite fibrer kommer kroppen försöka att ordna sophanteringen på det bästa sätt som det går ändå utan rätt mängd fibrer.

Kroppen gör så gott den kan med de verktyg som står till förfogande t.ex. genom att utsöndra slem i näsa och ögon. Den använder hudens porer genom att svettas. Det är här den orena svetten och celluliterna visar sig!

Att dricka våra gröna magiska drinkar gör att man hjälper avloppsystemet att fungera optimalt. Om man vill ha ett väl fungerande avloppsystem är det viktigt att du också rör på sig. Det gör att vi ger rörelse till tarmen och då fungerar tarmtömmningen optimalt.

Visst är vi många förespråkar rätt mängd protein i kosten. Tänk om det nu är så att det går att få i sig en del av vårt behov av protein genom att dricka våra gröna mirakeldrinkar?

Rent allmänt så pratas det inte så mycket om att bladgrönsaker innehåller protein. Om vi nu mixar våra bladgrönsaker så kommer vi kunna komma åt alla de 9 essentiella aminosyror som vi behöver för att få i oss en fullvärdig proteinrik kost. Det du bör tänka på är att variera bladgrönsakerna för de innehåller alla olika aminosyror.

Visst är det fantastisk tanke, att när vi mixar våra bladgrönsaker så sker det många små mirakel i form av att vi får en supergrön antiaging drink.

Jag testar dessutom att komplettera mina älskade smoothies och juicer med Juice Plus för att gardera mig om att jag gör allt för att hålla vitaliteten!  Skål!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *