Helgen har varit helt underbar!
juli 8, 2012
Jag har slutit fred, slutat kriga och slutat mörka!
juli 10, 2012

Pappas och Mammas pion är som allra finast idag och jag är så tacksam att jag grävde upp just den här pionen innan vi sålde deras hus och mitt föräldrahem när pappa lämnade oss. Mina sommarlov som barn dyker upp i huvudet när jag ser pionen och det värmer. Alla glada sommarlov med bara ledighet, sol, bad!  Vad jag skulle vilja krama om Mamma och Pappa som gav mig all den trygghet som jag vuxit upp med! Hör Ni det Mamma och Pappa säger jag när jag stryker lite försiktigt på pionernas stora “illrosa” blommor.

Min årliga ”jakt” har börjat, blåbär, kantareller, smultron, snart hallon och det verkar som det blir mycket av allt detta gudomliga som jag har runt mina husknutar! Jag älskar att vara ute tidigt och komma först till kantarellställena fast i ärlighetens namn så  tror jag att jag är rätt ensam om ställena men det är ändå en speciell känsla att smyga omkring och känna spänningen. Att sen få njuta av allt detta väl hemma i köket är himmelskt och jag förlåter Gud om det nu är Gud som bestämmer vädret. Om Gud fixar allt detta i skogen  och om det sen blir massor med hallon om någon vecka då har Gud fixat allt på ett bra sätt ändå tycker jag även om mina morgondopp än så länge har varit få!

Nu sitter  jag med min frukost och är snart på väg till jobbet tittar på pionen och känner jag att energin sköljer över mig. En vecka som jag startar med några jobbdagar sen kommer ledighet med återhämtning i skogen. Skogen som blir mitt andra hem nu ända tills frosten tar de sista bären. Skogen som ger mig, vila, spänning, skönhet, långa vandringar, supernäringsrika bär och jag känner mig alltid så nöjd när jag återvänder hem med korgen full allt som naturen ger mig.

Jag känner att jag kommer närmare ”Bästa formen någonsin” på ett underbart sätt när träningen får bli långa vandringar  och Leilas träningsprogram  framåt eftermiddagen! Hurra för sommaren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *