Sommarnjuta en tid att vara med sig själv och njuta av fina vänner, barn och barnbarn!
juni 25, 2014
Expressen uppmärksammar min bok!
juni 28, 2014

Visst ska man leva i nuet men när minnena kommer till blåbär och smultron så är det så mycket nostalgi och fina minnesbilder som kommer fram som får vara en liten spetskant på min dag idag. Att jag sen använder mina bär på ett annat sätt idag än förr det är den härliga tidens gång.

 

Först blåbären på tomten är plockade!

Smultron och blåbär! Högsommar! Det är en lyxig frukost jag kan presentera idag. Blåbär, smultron, chiafrön, smultronblad och nyponpulver och en liten skvätt mandelmjölk den mixa allt till en smoothiebowl. Toppa med blåbär chiafrön och smultron så klart! Att sen få njuta av en morotsjuice med apelsin och ingefära gör att sommaren har tagit ett rejält fäste i mitt hjärta.

Smultronblad kan du också koka te på. En liten näve blad som du häller kokande vatten över och låter stå och dra i 15 min. Bladen används i örtmedicinen för att stödja njurar, gikt och vid tarmproblem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *