Hurra!
april 3, 2016
Små nya och knallgröna!
april 17, 2016

Sura och dessutom riktigt sur det vi bara vara i magsäcken och det ska vi vara för att matsmältningen ska fungera bra. I magsäcken spelar saltsyran en viktig roll, den smälter maten, ger oss ett skydd mot bakterier, virus och svampproblem. Inne i vår kropp ska vi ha ett neutralt/lätt basiskt PH värde och vår kropp är bra på att se till att ha ett förråd för att kunna kompensera om sura obalanser skulle dyka upp.

Allmänna symtom som kan betyda att man är för sur kan vara trötthet, utmattning och benskörhet. Även reumatism och fibromyalgi, njursten och migrän kan vara tecken på att man kan vara för sur. Vid en försurning påverkas också vårt insulin. Stress är en annan orsak till försurning.

Jag tänker på min fina mamma som gick ifrån oss alldeles för tidigt. Hon jobbade så hårt och sov för lite, stressade, kom hem sent och åt en ännu senare middag som skulle fixas fram snabbt. Hon hade under sina sista år i den här världen stora problem med reumatism, njursten och senare också cancer. Hade kunskapen funnits inom vår familj då den gången så kanske hade vi kunnat hjälpa mamma på ett bättre sätt…

 

Med tanke på alla dieter vi läser om så vill jag slå ett slag för en kost där vi tänker basiskt. Vi Nordbor som håller till här uppe och kurar under den kalla mörka årstiden ska vara extra duktiga på att tänka basiskt och ha det som en av grundstenarna till en smartare föryngrande kost – Ät inte så surt – ät och dricka mer av det som är basiskt som massor med grönsaker! Bovar är tyvärr protein som när det förbränns bildar svavelföreningar som är sura men bland andra sura banditer finns mjöl, socker, kaffe, pasta och svart te. Här gäller alltså att tänka smarta måltider med det viktiga proteinet men med massor med basiska grönsaker till.

Sång, leenden, skratt, beröm, krama om sin hund, leka med barnbarn eller barn, dansa, långpromenader med bästa väninnan, trädgårdspyssel, njuta av ett nystädat hem, titta på fina vårblommor, njuta av all spirande grönska ja en härlig harmoni gör att kroppen mår extra bra och stödjer en basisk miljö. Spar på soliga minnen! Save it for rainy days!

Själv är jag känslig för dåliga stämningar och gräl, Jag känner av det på stubinen och inte bara det att kroppen själv surar utan vid sådana tillfällen kan jag dessutom stoppa i mig det som inte hör hemma i en sund kropp!

Ät alltså mer basiskt än surt, njut av stunden, släpp prestige – livet är för kort för att sura!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *