En lagom lätt rosa goding!
mars 17, 2018
Återhämtning – jag låter kroppen få en vilopaus
mars 19, 2018

Nu har jag fyllt år klart för i år!  Efter en hel glimrande födelsedagsvecka  känns det nu som att ett nytt kapitel har börjat ta form i Livets roman men nu ska också lite vardag men med guldkant in. Jag är ju ändå huvudpersonen i min egen spännande roman och innerst inne vet jag att jag kan påverka innehållet i den spännande romanen själv. Så in med mer glamour, magi och dramatik, men låt det alltid varje kapitel få ett lyckligt slut! God morgon!

Mina bästa guldkanter

En fråga jag ställer mig nu när det nya kapitlet bara har börjat är: Hur håller vi oss vitala livet ut ?

De allra vanligaste råden som allmänt ges är nog ändå:

Se med positiv nyfikenhet på varje ny dag

Börja aldrig röka och röker du, sluta!

Ha bra rutiner för att hålla din kropp i rörelse

Ät näringstät kost

Drick måttligt med alkohol

Sov gott

Naturen vaknar och ger oss alla ny livskraft

Förbränningen sjunker med åren. Redan från 40 års ålder sjunker  vår ämnesomsättning så sakteliga . Fokus i min värld för att behålla vikten och om du vill tappa kilon ska din kost  och fokus vara på supernäringstät mat som mättar men med färre kalorier per portion än när du var 30 år.

Den näringstäta kosten håller oss vitala. Ger oss ett starkt immunförsvar. Innehålla mycket färgglada antioxidanter som motarbetar åldrande. Och ska absolut det viktigaste den ska vara jättegod – så klart!

Jag är superglad att vi har vår underbara svenska natur  och nu när vi fortfarande har vinter tar vi mycket grönt från världens alla hörn. Världen har ordnat så mycket fantastiska frukter, bär och grönsaker åt oss alla! Vackra färggranna och fyllda med tät näring. Att göra smoothies och juica är ett sätt att få i sig sin näring snabbt och är ett fantastiskt sätt att läka en kropp som känns lite trött och sliten.

 

Morgonsmoothie

Min Näringstäta söndagsmorgonsmoothie 

1 stor mugg

1 dl lingon 32 kcal

1 msk nyponpulver  16 kcal

½ banan  46 kcal

½ avokado 103 kcal

1 stor näve grönkål ca 30  kcal

½ citron 50 kcal

227 kcal

Mixa alla ingredienser i en blender och njut av din frukost!

Toppa med blåbär och lingon

Ha en fortsatt trevlig helg! Hälsa på mig på Instagram också. Där heter jag marremyra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *