Två nya gröna relationer i lilla köket Gärdet
januari 12, 2019
Vi har kommit in en vecka i det kinesiska nya året. Grisens år.
februari 9, 2019

Mättande jättegod omelett

Detoxen fortsätter här i lilla köket på Gärdet. Jag detoxar på åttonde dagen och det känns jätte bra och skönt. Jag tycker jag brukar ha mycket energi men nu finns det lite till. Bra att ha lite energi i reserv!

Jag börjar dagarna innan jag knappt vaknat med ett glas Ultra Detox och två kapslar  Ultra Balans från Holistic, och ett glas Bioraculous med citronjuice i. Jag unnar mig en yogastund tidigt varje morgon hemma i lill köket och tar en skön tur ut på Djurgården innan frukost. Det är min rutin som numera funkar jättebra. En rutin som jag gillar och om man tycker om vad man gör så kommer det bli en härlig vana. Inte just Ultra balans och Ultra detox dom får vara med ett tag till men yogan som är ny för mig kommer blir en ny skön vana och promenaderna såklart.

Svartvinbärssmoothie

En smoothie med svarta vinbär och hallon. Lite fruktsallad och granola väntade på mig när jag kom hem. (fixade innan jag gick ut)

Jag tycker att en omelett mättar bra tillsammans med grönsaker. Mätt och lätt. Färgglad mat är vi värda varje dag!

Grönsaker till omeletten

Nästan klar omelett

Mättande jättegod omelett

Omelett med grönsaker som just nu finns i kylen

Till en person

2 ägg

1 morot

1 dl grovrivna morötter

1 dl finstrimlad rödkål

1 dl små broccolibuketter

½ dl grovhackad koriander

½ finhackad chili

salt och peppar

olja att steka i

Knäck äggen och vispa ihop dem i en bunke. Tillsätt grönsakerna. Hetta upp lite olja (jag använder kokosolja).

Stek omeletten på medelvärme ett par minuter. Vänd den och stek den ett par minuter till.

min. Vänd på omeletten och stek andra sidan ytterligare 5 min.

Klart!

Servera med gärna med lite strimlad fetaost och en grönsallad.

Smaklig lunch …eller middag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *