Jetlaggad
mars 23, 2013
mars 24, 2013

Idag spelar jag min Mammas favoritsånger om och om igen. ”Jag ska måla hela världen lilla Mamma”, ”Samarkand”, ”Min barndomsstad”, ”Guldet blev till sand” och det känns nästan som att sitta i köket hos Mamma och Pappa och melodierna ger mig en känsla av trygghet, den som alltid fanns hemma i köket i mitt barndomshem.

Min Mamma fyller år idag eller skulle ha fyllt hur man nu säger!

Min älskade mamma, jag saknar henne i massor och jag önskar att hon varit här med mig nu. Min Mamma som hjälpte mig ta svåra beslut och stöttade mig i allt. Hon delade min glädje men också mina tårar och alla mina hemligheter som jag som ung kvinna så klart hade.  Så länge Mamma fanns hos oss fanns alltid lösningar på allt. Hon var min problemlösande mamma som trollade fram hopp och tro även om jag själv ofta tvivlade på att det skulle fixa sig. Vad det nu var jag försatt mig i! Fina mamma vad jag hade velat ha dig här idag.

Det är din födelsedag idag. Dagar som på något sätt gick att fira var viktiga dig Mamma. Födelsedagar, påsk, midsommar, jul, Mors dag och alla andra dagar som kunde fyllas med kalas var så betydelsefulla för dig. Alla dessa dagar hade en sak gemensamt för dig – vi skulle helst vara just hemma hos dig och Pappa. Det blev bäst så tyckte du fina Mamma, vi som fanns runt dig försökte ibland ändra på traditionerna men en sådan stark kvinnas vilja som din vilja Mamma rubbade vi inte på.

Mamma hur kände du dig mitt i livet i den kropp som du befann dig i. Berodde dina ibland lite tunga dagar på hormonobalanser eller var det de elaka sjukdomarna som gjorde dig ledsen mellan varven? Hur kände du när dina leder blev så stela och hur kunde du och Pappa få Ert fina äktenskap att hålla även fast jag vet att ni hade Era bästa men också sämsta stunder. Vill hitta svaren på så mycket men vet att jag bara får använda min tro på att du ville ge mig svaren men inte hann… och du var ju en problemlösare! Grattis Mamma saknar dig så!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *