Springtime!
mars 21, 2017
Ändrade beslut och Baby It’s Cold Outside!
april 16, 2017

Våran mamma fyller år idag eller skulle ha fyllt år. Mamma hade ett gott liv även om det var kantat med en hel del sjukdomar men det är få som jag mött som har/hade en sån livskraft, livsglädje, generositet men också en sån envishet som vår mamma …envisheten var för det mesta på gott…

Mamma som hjälpte mig med svåra beslut och vakade över mig som en björnhona även när jag var en vuxen kvinna.

Mamma var en modern och vågad kvinna, hon stod upp för sina åsikter även om mamma ibland missade vad ordet diplomati betyder så hade hon ett hjärta av renaste guld.

Tänk så många gånger jag skrikit rakt ut av saknad. Mamma tog med sig mina innersta hemligheter mina svåraste samtal till en plats där vi kanske en gång får fortsätta att prata och skratta tillsammans.

Så länge hon fanns här hos oss lämnade mamma alltid en trygghet och känsla av att lösningar fanns på alla sorters problem som fanns runt mig och det har förstås funnits en hel del dilemman som skulle lösas som för oss alla.

Mamma tyckte om sång och hon lärde mig som liten tjej visan: Jag ska måla hela världen lilla mamma. Jag sjunger den ofta för mig själv och den ger en massa glädje och tröst! Jag vet att allt är bra nu för mamma och hon vilar skönt efter mycket arbete och svår sjukdom men …ja men… men jag hann inte riktigt få alla mammas tips på hur den vuxna kvinna jag är idag ska hantera detta äventyr som livet är.

Mamma hur kände du dig mitt i livet i den kropp som du befann dig i. Berodde dina ibland lite ilskna dagar på hormonobalanser? Hur kände du när dina leder blev så stela och hur kunde du och pappa få Ert äktenskap att hålla även fast jag vet att ni hade Era bästa men också sämsta stunder. Vill hitta svaren men vet att jag bara får använda min tro på att du ville ge mig svaren men inte hann…

Har du din mamma hos dig fråga henne om allt som hör kvinnan mitt i livet till. För visst har vi våran mamma lite i oss allihop? Kramar från Marlene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *