Rensar i stressdjungeln
februari 18, 2015
Livsläxor och vattenmelon
februari 24, 2015

Gurka använder jag ofta i mina smoothies en härlig basisk grönsak som innehåller kvarts som motverkar rynkor och förbättrar kvaliteten på hud och naglar.

Klassiskt gurktips för trötta ögon: Lägg dig på din favoritplats och sätt på din bästa musik. Lägg några skivor med gurka på dina ögon. Njut och koppla av i 15 minuter. Dina trötta ögon får en boost och du känner dig genast både piggare och ännu vackrare!

Den kost vi äter är ofta för pH mässigt sur beroende på för stora sockerintag, kaffedrickande och att många av oss äter för stora mängder kött.   En för sur kropp leder till att man får ett sämre syreupptag som leder till en sämre ämnesomsättning och bland annat en sämre uppbyggnad av muskelvävnad. Gurkans basiska egenskaper är toppen att njuta av vid återhämtning med en period där man satsar på basiska alternativ.  Gurkan innehåller mycket vätska och kan vara en hjälp för kroppen att rensa bort avfall. Gurkan innehåller vitaminer som A B och C-vitamin och blir en härlig smoothie tillsammans med t.ex. melon.

Bittermelonen Karela

En liten ”släkting” till vår gurka är bittermelonen som man lätt får tag på här i Asien men som man kan med lite detektivarbete få tag i även hemma.

Den färska magiska bittermelonens näringsmässiga fördelar:

Bitter Melon en grönsak som påminner om gurkan till utseendet men är skrovligare i skalet… och den är väldigt bitter i smaken. Den innehåller folsyra B1 B2 B3 och C-vitamin, mangan fosfor och zink.  Bittermelonen innehåller dessutom mycket kalcium, betakaroten och kalium.

Bittermelon boostar vårt immunförsvar och ger oss den motståndskraft vi så väl behöver.

Bittermelon innehåller spännande ämnen – saponiner som heter charantin som kan sänka/reglera blodsockernivån.

Bittermelon har en avgiftande effekt på levern och har gjort sig känd för att vara en ”hang over räddare” som många här i Asien verkar ta till efter en sen kväll med stark dryck. Den sägs rengöra och stödja en lever som blivit påverkad av alkohol.

Det här är några få egenskaper som Karela står för men listan kan göras hur lång som helst när man läser om denna magiska grönsak!

Vi testar Karela shots

2 små Karela frukter

1 liten gurka

2 lime

Pressa och ta som en shot.

Omdöme: Jag tycker att den är ok men visst är den bitter. Om den gör underverk med oss återstår att se och gör den det då Ni!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *