Återhämtning – jag låter kroppen få en vilopaus
mars 19, 2018
Kosten, goda relationer, musiken, träningen och naturen får bli mina verktyg! 
april 24, 2018

En härlig eftermiddag hos Toril och Vittorio

Magi och mirakel resan är över för denna gång! Nu sitter jag hemma i vardagen igen och vart tog finvädret vägen? Det känns lite tomt i både i kroppen och själen. Jag saknar förstås morgonvandringarna i Acqui Terme men ler åt alla fina minnen.

En härlig eftermiddag hos Toril och Vittorio.

Jag älskar musik och hemma hos Vittorio och fina Torils vingård så känns det som man befinner mitt i Mama Mia The Party – en helt underbar lunch som aldrig tog slut.

Att åka till en liten fin badort vid Medelhavet och vara nästan ensam på stranden – ja ni hör …

Vår egna lilla badort vid Medelhavet

Jag och Annika blev så inspirerade  av vår lyckade hälsovecka så nu har vi bokat in en Magi och Mirakel resa 4 – 11 maj 2019. 
Nästan exakt om ett år! Hoppas att ni kan och vill vara med oss!


Vår resa med Magi och mirakel nu i höst blir den 15 – 22 oktober. 


Du hittar mer information om Magi och Mirakelresorna  på min FB sida och mer info kommer även här på Marlenes Hälsokoll

Älskar min tomatsoppa. En typisk måndagssoppa!

Måndagar och tisdag är soppdagar hos oss i lilla köket på Gärdet så det blir det idag också.

Tomatsoppa med balsamvinäger och basilika

Till 2 personer

1/2 gul lök finhackad

1 förpackning krossade tomater ekologiska ca 400 g

1 morot skivad i slantar

1 msk kokosolja

2 msk tomatpuré

1/2 liter vatten

1 tärning grönsaksbuljong ekologisk

2 msk färsk basilika finhackad

2 msk balsamvinäger

salt och nymalen svartpeppar

 

Fräs löken försiktigt utan att brynas i en kastrull. Häll i de krossade tomaterna,

morotsslantarna vatten, tärningen med buljong och basilika. Koka på medelvärme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Mixa soppan.

Servera soppan med en  klick fetaostcreme och några basilikablad.

Fetaostcreme

½ paket fetaost

½ citron

½ skalet av en halv citron

1 tsk olivolja

1 msk finhackad färsk basilika

salt och svartpeppar

Smula ner fetaosten i en skål. Tillsätt olja, basilika blanda väl  med hjälp av en gaffel och smaka av salt och svartpeppar.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *