Kommer ingefäran från paradisets egen trädgård?
oktober 16, 2016
Det är tid för grapefrukt!
november 13, 2016

Jag påminns allt oftare om att livet är sååååå skirt.

Jag minns när jag tog livet förgivet, även mina vänner, mitt äktenskap, hund och min familj. Nu vet jag bättre med facit i hand – hade inte mina duktiga kirurger hjälpt mig till den stomiopererade kvinna jag är idag hade jag inte fått hänga med i det här livet… och min älskade hund Olivia finns inte med mig längre.

Jorden hade såklart snurrat på ändå utan mig men jag hade inte varit med på tåget. Tacksamhet, ödmjukhet, livslust och massor med humor är det recept jag använder och tror på.

Några andra superviktiga ingredienser är rätt kost, vila, sömn, träning, motivation, goda relationer. 

 

Ovanpå är det helt underbart med lyx och flärd lite då och då för att kunna njuta fulländat av det allra underbara fantastiska i livet.

Numera som en permanent stomiopererad kvinna och med en ny chans till livet har jag börjat se på lyx flärd och rikedom på ett nytt sätt. Visst gillar jag vackra saker, kläder, fina resor men utan min hälsa skulle allt se annorlunda ut.

Jag minns hur jag lovade mig själv att genomföra.. att aldrig mer … att alltid… om jag bara fick min hälsa tillbaka. Det var löften i sjukhussängen på Karolinska och under den jobbiga långa ovissa tiden där.

Operationerna gjorde mig alltså stomiopererad på livstid, svanskotan blev avsågad, äggstockar och livmoder borttagna och delar av min bäckenbottens muskulatur också … men jag är fortfarande en kvinna som har massor av glädje varje dag och massor att vara tacksam över


Visst suddas minnena ut men jag ser inte hälsa som en självklarhet längre och jag kommer nog aldrig mer våga ta mitt skira liv för givet. En ständig påminnelse är min påse på magen och de långa stunder i badrummet varannan dag där jag fixar en irrigation som innebär att man sköljer tarmen. Man kan säga att man ger sig själv ett lavemang genom magen/stomin/ tarmen som gör att jag känner mig bekvämare i min vardag.  Vardagen som numera en lyckokick. Jag är med.

Jag minns och vill minnas. Det gör att mina allra gråaste dagar blir glittrigt värdefulla

När jag kommer ut från detta badrum – ”magfixad” för ett tag – är det vardagslycka för mig. Kanske är det tur att jag får den påminnelsen gång på gång, på gång! Tack Pia som var min första stomiterapeut på Karolinska. Du lärde mig att livet går vidare och du berättade allt om hur jag på bästa sätt ska leva med min stomi och mitt liv … och tack för att du lärde mig irrigera..

Kramar

Läs gärna mina böcker om gröna juicer och smoothies. Dryckerna som givit mig ny grön livskraft!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *