Wake me up!
december 28, 2014
Välkommen in i 2015 – Glitter, glamour,gröna juicer, vegetariska soppor i en stor cocktail!
januari 3, 2015

Just nu njuter jag av en tid med lite lägre jobbtempo, med ljuvliga middagar, mellandagsmys och helger med goda vänner och fina klänningar. Det ska också bli dagar med härliga SPA upplevelser som massage och det är och kommer att bli många situationer där min mage ska brottas och blottas! Brottas in i fina klänningar, som åker av, provas igen, av igen och på igen, kommer det gå… och sen ska magen blottas på massagebänken. JAAAA – jag vill njuta av massagen och kommer göra det men kan inte riktigt koppla av och är inte bekväm med min ”vän stomin” mitt på magen.  Det är vid såna här tillfällen som mina minnen tillsammans med ett gäng spöken kommer framrusande och de får mig att känna mig orolig och en smula nedstämd till och med rejält avundsjuk på alla ni med vanliga magar.

Jag vill också kunna styra mina toabesök, känna mig elegant i ett svart fodral och njuta av en varm bastu efter ett träningspass. De där operationerna var naturligtvis livsviktiga för mig men det fanns ingen återvändo jag kunde inte bli av med min stomi och jag kommer vara stomiopererad, och det är på livstid.  Det får mig ibland att sakna en viss glamour… men visst jag vet, stomin gav mig mitt liv tillbaka.

Operationerna har förstås gett mig en ny syn på livet och gjort att jag tagit mig tid till eftertanke och tid till att fundera över vad jag verkligen uppskattar, önskar och vad som är viktigt i livet det är – Bra dagar… ja! Men igen, jag har också de andra dagarna när jag verkligen hatar min mage och att vara stomiopererad. Dom dagarna ser jag kvinnor överallt och alla har fina vanliga magar!

Plötslig går det ändå en liten rysning i mig när jag tänker på att utan den här stomin mitt på magen som jag lever med i idag.(och i all min framtid här på jorden) Vad hade jag varit utan den – antagligen hade jag inte varit kvar här i alla fall. Hur som helst det blir en guldig paljettklänning till nyår! Slutgnällt för den här gången.

 

Här kommer min första kom ihåg lista inför starten – 2015!

Jag gillar känslan att ge mig själv ett nya vita ark att fylla vid varje årsskifte och nu när 2015 närmar sig önskar jag att jag kan fylla mina ark med massor med sätt att må bra på och att våga gå lite utanför mina egna bekväma stigar.

Kom ihåg att 2015..

* … kommer bli ett ännu grönare år. 2015 kommer fyllas med massor med vegetariska soppor, gröna smoothiebowls och gröna juicer.

Idag boostar jag med en juice av citron, brysselkål, ingefära och äpple!

*… kommer bli grönare och att färgsätta alla årets alla dagar med färger som ger positiva energier ger mig alltid en bra känsla. För mig ger till exempel vitt/rosa en viss träningsenergi medans uppe på lilla gården i Dalarna så ger rött och vitt mig den rätta ”Dalakänslan” och ute i skärgården ger blått och vitt rätt sommarstämning. Pappa som var en duktig kurbitsmålare pratade ofta med mig om färg och sa till mig som barn: Måla med vilka färger du vill men låt bli att måla med den svarta färgen. Jag tror att jag förstår vad han menar.

* … får jag… nej banne mig ska jag skrynkla till själen lite mer än förra året och jag vet att det är bättre med en skrynkla i själen än ett slätstruket liv.

* … är ett nytt år och en ny period med nya insatser. Visst har jag missat mycket 2014 och jag inte gjort allt vad jag borde gjort under året. Livets hårda skola går vidare och nu satsar jag på nya lektioner. Ingen kvarsittning här inte!

*… kommer jag inspireras ännu mer än tidigare av vår natur. Jag saknar min fina Oliwia som tog mig med ut till naturen varje dag men med henne i mitt minne ger jag mig själv en utmaning: Naturen ska komma mig ännu närmare 2015. Naturen är en energigivare som alltid finns där för dig och mig.

* … startar jag med mycket lättare packning än året innan – Gjort är gjort och visst kan det behövas rum till kommande års bagage, och jag gör plats för smått och gott som ska packas med från året som snart är slut. Men… det som verkar helt onödigt att ta med är packning som gjorde 2014 tungt att bära. Jag lämnar det kvar i 2014. Hej då till det och dom som gjort mig, orolig, ledsen, besviken givit negativ energi.

* …fyller på med äventyr varje dag. Jag har gjort sedan 1997 och jag fortsätter.

* … ska jag fylla dagarna med plusenergi och se till att försöka vara i sådana miljöer. Jag ska fly negativa miljöer men också medverka till goda energier där jag befinner mig

* … ska jag leva fullt ut. Jag vet numera att livet är något som jag inte kan ta förgivet utan det verkar som jag har en begränsad stund här på jorden. Gräl, avundsjuka, och elakheter har jag inte råd med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *