Någon annan mer än jag som också är lite sliten?
augusti 18, 2013
Åtta år utan min pappa, guru och bästa vän!
augusti 23, 2013

Nu får macan bli en trogen ingrediens i mina gröna drinkar ett tag framöver. Jag tar i en matsked för att få massor med ”kraft och mod och nyfött hopp” tralla la la la.

Mycket ska gå i lås och genomföras. Macan är en rotfrukt från Peru som ser ut som en liten kålrot. Den sägs vara mycket stärkande och rent allmänt toppen för hälsan. Macan används för att dämpa negativ stress och för att ge en hormonell balans. Mest känd är den nog ändå för att den sägs öka sexlusten kort och gott. Macan har en söt smak av kola. Den innehåller de flesta essentiella aminosyrorna och vitamin C, B1, B2,B3, B6 men även mineraler som koppar och mangan som skyddar våra kroppar från oxidativ stress. Maca innehåller dessutom koppar som stödjer ett balanserat immun och nervsystem.

2 Comments

 1. Lena Kamph skriver:

  Hej Marlene. Tänkte börja göra olika sorters drinkar av frukt och grönt. Dina ser så goda ut, samt att de jag provat på olika juicebarer har varit fantastiska.
  Har köpt en råsaftscentrifug från Electrolux igår. Var det för mkt? Borde jag köt en vanlig mer istället? Den är fortfarande oanvänd, så jag kan ju byta den om jag vill…
  Tänk, varför gör man saker så besvärligt..?
  Ha det bra, kram och hälsning från Dalarna
  // Lena Kamph – en av tjejgänget / företagarna.

  • Marlene skriver:

   Hejsan,
   Både en juicecentrifug och mixer är så kul att ha i köket! Mixer är väldigt enkelt att göra rent, fibrerna blir kvar i drinken och det kan snabbt bli en fantastisk vana. Säg till om vi ska ha en juiceföreläsning i Dalarna. Jag kommer som ett spjut. Kramar Marlene

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *