Lyssna så hör du änglars vingslag och guds andetag!
juli 10, 2017
Naturens skafferi med sina galet underbara råvaror
juli 12, 2017

Morgonfika med nyplockade rädisor och våtarv och en bärig smoothie

Jag vet att det finns spännande vägar och stigar som leder till lycka men det är hög tid att känna lycka på den väg jag trampar på just idag.

Imorgon kan en annan väg ge mig lycka och ny energi.  Men att hålla mig på vägen här i mitt paradis i Sunnanhed idag det har jag själv ansvar för.

Varje morgon här i Dalarna  plockarjag  mina blommor och växter, vandrar ! Stormnjuter över  att ha den här naturen runt knuten.

                   Ödmjukt tacksam!

 

Våtarv eller som den också kallas Nate.

Kärt barn har många namn men Våtarv eller Nate är en härlig gröning som är rik på c-vitamin men även en bra vegetarisk proteinkälla som innehåller många av våra viktiga aminosyror. Den kallas ogräs av många och är supervanlig men lite oansenlig till sitt utseende! Den är mild i smaken och passar jättebra i en morgonsmoothie. Våtarv passar super att ha som pålägg på morgonsmörgåsen, i salladen eller i omeletten! När man läser om den så växer den i ”alla” trädgårdar, parker och på kulturområden. Jag plockade mina gröningar på min morgonvandring  i mina grannars trädgårdar där  de så snällt spar mina gröna godingar till mig

Råd: Våtarv kan ha lätt laxerande effekt.

Hoppas du hittar din väg till en fin sommardag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *