Magiska Karela – Bittermelonen
februari 19, 2015
Bästa formen någonsin 28-29 mars
februari 24, 2015

Det är varma dagar här i Hua Hin. Idag har jag landat under en palm som får bli mitt parasoll.  Det känns både underbart och lite knepigt att vara så långt ifrån Stockholm och allt som pulserar där.  Här njuter jag av en powerwalk och en lång simtur varje morgon innan frukost och det är för mig en obeskrivligt skön ”meditation” och lyx.  Vem vet vad som händer imorgon så det gäller att stanna upp och nypa sig i armen och njuta av sina dagar. Det är så mycket som händer men om man ska sammanfatta senaste  åren så har en del dörrar stängts men många har samtidigt öppnats och en del som stått på glänt  står tryggt vidare på glänt. Min livsläxa är att inte älta utan njuta av nuet och dröm om framtiden.

Vattenmelonen både den gula och röda blir kalla mellanmål både som smoothie och i bitar.Vatten melonen – som det hörs på namnet innehåller stora mängder vatten och bara det känns alldeles rätt att tillföra kroppen. Vattenmelonen innehåller förutom vatten även kalium och magnesium. Kalium som stödjer njurarna och balanserar urinsyran i blodet. Kalium har också en blodtrycksreglerande funktion. Magnesium stödjer vår hormonbalans, viktig för våra muskler, immunförsvar och är viktig för alla våra cellers funktion.

Vattenmelonen innehåller Vitamin B6 som påverkar våra signalsubstanser som bland annat håller koll på vårt humör och när jag gör mina melonsmoothies så blir jag på bra humör bara att se dessa ljuvliga smoothieglas.

Vattenmelonen innehåller citrullin som är en aminosyra. När vi äter vattenmelon reagerar citrullin med kroppens enzymer och bildar arginin. Arginin är en aminosyra som stärker immunförsvaret, ökar prestationsförmågan och är bra för vårt hjärt och kärlsystem.

Citrullin finns även i gurka.

Den röda vattenmelonen innehåller lykopen som är en stark antioxidant som anses vara ett skydd mot starka solstrålar, hudvårdande och kanske mest känd för att lykopen anses vara ett skydd för prostatabesvär.

Rent miljömässigt ska man tänka på att äta vattenmelonen under vår och sommar när transporterna inte blir så långa.  Just nu känner jag lyckan i mig att få vara på en breddgrad där alla dessa tropiska frukter finns och är som godast! Ödmjukt tacksam.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *