Musik ger tröst och ny energi!
oktober 19, 2014
Bäriga dagar
oktober 23, 2014

Det är en lite grå och vemodig måndag  och ja sitter  här på jobbet med många reflektioner, vetskaper och ögonöppnare som ramlat in här hos mig under dagen. En dag som får mig att nu sätta mig ner och reflektera. Kan inte riktigt gå hem än utan måste hämta lite kraft.

Jag förstår att visdom, tålamod och förståelse gör  att hur grått det än kan vara så är det  gott och underbart och helt magiskt att leva. Jag vet också att livets motstånds spelar verkar kunna slå till hos vem som helst och var som helst och där man minst anar det. Hur kan det vara så orättvist!

Det gäller förstås att vara beredd och ta sina matcher men framförallt vara tacksam för stort och smått i vardagen och verkligen välja sina krig. Elakheter gör oss bara illa på alla sätt. Jag tar numera ingen eller inget för givet men önskar mig och alla så klart lycka och glädje! Mitt fokus får absolut ligga där men ibland är det lätt att tappa fokus…

Jag satt för flera år sedan en eftermiddag på en parkbänk i Växjö efter en föreläsning. Där satt också en berusad man som sa: ”Damen var beredd på det värsta men hoppas på det bästa”! Då den gången svarade jag att jag gärna ville vända på det. Jag hoppas på det bästa men ifall det värsta kommer så…

Ja nu när jag tänker på det igen så hade han kanske inte så fel. Att vara beredd och att förebygga sin hälsa ger styrka på sitt sätt, så tänker jag numera många år efter mötet med mannen på parkbänken.

Dagens sätt att hitta mer välbefinnande:

Jag tänker ofta på de där lite sämre beslut som jag gjort i mitt liv, det liksom suger och gnager. De ligger där och tar energi jag anar att det inte alls är hälsosamt. Min tanke idag får gå till att förlåta mig själv, jag tror det har och ger hälsosamma effekter. Det är nog till och med så att om samma beslut skulle vara nödvändiga att tas idag skulle jag välja bättre. Jag har alltså till och med förhoppningsvis blivit lite klokare tack vare de illa valda besluten. Det kallas väl ”Livets lektioner”… hoppas jag.

Just för att ge styrka och välbefinnande till kroppen så dricker jag mycket kål. Jag dricker grönkål så ofta jag kan. Jag gissar att det är en av våra nyttigaste gröningar. Grönkål stärker kroppen immunförsvar.

Den innehåller fibrer och de viktiga mineralerna kalcium och kalium. Vitamin – C och vitamin – E men även betakaroten.Grönkål innehåller en mängd viktiga föreningar som sulforafan som stödjer kroppens tillverkningar av cancerhämmande enzymer.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *