Kan hälsa vara ett lotteri?
februari 17, 2018
Låt mig alltid få gå på moln
februari 21, 2018

Samtal som berör

Här sitter vi i värmen idag och “poddar”.  Malin Blomqvist som har en podd som heter Frihetshälsa!  Jag har  lagt till en länk som du kan lyssna på! Vårat avsnitt tillsammans har nummer 21!

https://itunes.apple.com/se/podcast/frihetsh%C3%A4lsa/id1299541040?mt=2

Malin en kvinna som precis som jag och många med mig som  ha utsatts för livets repor på olika sätt. Efter en stunds samtal med Malin kom många känslor tillbaka från min tid före och tiden strax efter min stomioperation. Malin som har utsatts på helt andra sätt har ändå likheter med mig, som viljan att försonas med sig själv och sin kropp. Min kropp har haft sina törnar av operationer på olika sätt och Malin och många andra kroppar får sina kullerbyttor på sina sätt.

Min insida mår bättre än på väldigt länge medan utsidan visar tydliga repor i lacken och att livet med de sista operationerna gått lite brutalt fram på vissa partier av min kropp.

Med den erfarenhet jag fått som en kvinna mitt i livet så börjar knopp och kropp lyssna lite mer ödmjukt på varandra idag.  Att jag numera gör mina egna val av kost, träning, vänner, jobb och hur jag vill fylla min lediga tid är något som gör mig full av energi. Trender och andras val får vara för mig idag!

Förr gjorde ofta vad som förväntades av mig eller rättare sagt vad jag trodde förväntades av mig. Numera kan jag se med lite humor på den stomiopererade kvinna jag är och inse … vem bryr sig.

Jag är den Marlene jag är och vill  vara och jag är på riktigt. Det finns så mycket skimärer, luftslott som bara är på låtsas. Jag har varit där och spelat roller och satt på mig skyddsmasker. Vi är alla olika och utsätts på olika sätt av livet men godhet, vänlighet, kärlek och ärlighet har inget bäst före datum och det har inte någon kropps eller klädkod heller!  Förresten en liten pokal har kommit in i hyllan!

Den färgen får bli min nya svarta. Vilken bra super tunn topp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *