Inspireras av Josef Frank och ögonshoppar
december 28, 2013
Ny tankning inför ett helt nytt år!
december 31, 2013

 

Att leva fullt ut! Jag vet numera att livet är något som man inte kan ta förgivet utan det verkar som att alla har en begränsad stund här på jorden. Även det här året har påmint mig om att livet är skirt så gräl, avundsjuka, och elakheter är för dyrt att syssla med. Det går bort!

Att färgsätta alla årets dagar med de färger som ger positiva energier till livet. För mig ger till exempel vitt/rosa träningsenergier medans uppe på lilla gården i Dalarna så ger rött och vitt mig den rätta ”Dalakänslan”. Ute i skärgården ger blått och vitt rätt sommarstämning och nu i nya hemmet verkar svart och vitt med många färgstarka detaljer göra mig glad. Pappa som var en duktig kurbitsmålare sa ofta till mig som barn, ”Måla med vilka färger du vill men låt bli att måla med den svarta färgen” han får väl tänka att det nya svarta i det ”Hemmet Rindögatan” gör att den vita färgen och alla färgklickar syns bättre. Mer rätt färger för livskraften skull!

Att ta chanser och att alltid ha något att se fram emot och längta till. Man ska banne mig inte dö nyfiken när än nu det sker! Längtar just nu till glamour och glitter på Nyårsafton!

Att det blir ett nytt år och med det nya insatser. Visst har jag missat, mist och inte gjort under året som gått men oj vad mycket som jag fått uppleva. Livets skola går vidare och nu satsar jag på nya lektioner. Nya lektioner som ska kännas inspirerande där man inte väntar uttråkat på att rastklockan ska ringa utan man vill att lektionen ska vara en stund till så ingen kvarsittning här inte! Mitt i livets skola så har jag börjat förstå att vissa lektioner ger svar som man förstår längre fram i en annan årskurs. Erfarenheter man har nytta av vid en helt annan tid och situation.

Att inspireras av naturen. Året som har gått har soluppgångar förtrollat mig och jag anar att de magiska soluppgångarna får följa med och förtrolla även nästa år. Jag hälsar ofta på hos min favoritek som säkert är över 500 år gammal. Den bevarar mina hemlisar och står där i ur och skur, det kan jag vara helt säker på. Jag tänker också (men det räcker inte numera bara att tänka) på mina krukväxter som är så ödmjuka och tacksamt visar styrka vid rätt behandling men också tvärtom! Naturen visar vägen!

Att gå in i 2014 med lättare packning – Gissa om jag packat och rensat den här hösten som gått, både mentalt och rent flyttmässigt. Det behövdes och nu finns plats i det nya hemmet både rent ytmässigt men även min själ har fått nytt utrymme. Ett nytt hem en ny tid… Det verkar helt onödigt att ta med bagage som inte kan glädja, det tar plats och är tungt att bära. Jag lämnar det kvar i 2013.

Att fylla på med minst ett äventyr varje dag. Jag har gjort sedan 1997 och jag fortsätter…

Att för att ha ärliga och goda vänner som litar på mig runt mig är viktigt att alltid vara en vän som går att lita på.  Mer kramar framöver!

Att fylla dagarna med plusenergi och se till att försöka hålla till i sådana miljöer. Jag ska fly negativa miljöer men också medverka till goda energier där jag befinner mig.

Att ”Det man gör ska man göra så bra man kan”. Det jag går in i ska jag göra med ett stort engagemang. Halvhjärtat engagemang ger också oftast ett måttligt resultat. Ja… jag vet att jag kan överladda och även det får följa med i min kom ihåg lista.

Att livet är en fest. Min första bok ”Livet är en fest” visar mig vägen in i  även 2014 det håller alltid!

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *