Livet går i ett högt tempo!
juni 9, 2015
Ett nytt handicap är registrerat!
juni 14, 2015

God morgon!

En full späckad dag väntar på mig – men med bara superroliga äventyr. Jag har egentligen bestämt mig att så vill jag ha det – Bara superroliga äventyr om det så är på jobbet, hemma, golfbanan eller med vänner och familj! En tidig morgon där min blendern drog igång förmodligen lite för tidigt. Jag undrar hur mycket den hörs till grannarna och om dom kan ana att det är jag. Hur som helst smoothien i morse blev super!  jag tog mina sista lingon i frysen så nu vill jag upp till frysarna i Dalarna och ladda!

Lingon sägs vara det nya ”superbästa” bäret som kan motverka de negativa effekterna av att äta felaktig fet kost. Att bäret fått så stor uppmärksamhet kan bero på innehållet av polyfenoler som är en grupp inom antioxidanter. Fenoler verkar antiinflammatoriskt och kan motverka för höga halter av oxidativ stress, motverka vårt åldrande och förebygga hjärt och kärlsjukdomar plus vissa typer av cancer. Studier har gjorts på möss där resultaten är tydliga.

Förutom lingon är även nypon, röda vinbär hallon, jordgubbar och svarta vinbär också fenolrika.

Det röda bäret lingon innehåller också quercetin som kan skydda vårt hjärta. Lingon innehåller dessutom lignaner som är fytoöstrogener kan ge ett visst skydd mot bröstcancer.

Hjärtvänlig lingonsmoothie 

1 smoothie

1 rejäl näve färsk spenat

½ citron skalad

1 tumme ingefära skalad

½ banan skalad

1 dl frysta lingon från fina Sunnanhed

1 dl hallon djupfrysta från fina Sunnanhed

Mixa.

Toppa med nyponpulver, solroskärnor och lingon. Njut av en härlig sommarsmoothie!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *