Inte utan min kokosolja!
november 20, 2012
Snart dags för fest!
november 22, 2012

Doktor Otto Warburg blev Nobelpristagare 1931.Han ansåg att cancer utvecklas i sura kroppar. Han upptäckte också att cancerceller inte vill växa i en syrerik miljö som har ett balanserat PH värde. Cancer utvecklas av syrebrist som ger en försvagad cellandning.Att basisk kost hjälper oss till vitalitet det är i alla fall  helt klarlagt!

 

Känner du trötthet, har förkylningar som inte vill ge sig, allergier som är svåra att förstå sig på eller återkommande huvudvärk. Då kan det vara värt att prova att tänka basiskt.

Jag skulle tycka att det vore toppen om vi vuxna lärde oss vad som är basiskt och vad som surt i vår kost. Tänk om sen vår barn som är vår nästa generation kunde  ha en lista på sur och basisk mat och använda den som de gör med annan information i sin I Pad. Vi skulle få en hälsorevolution.

För att vi ska lära oss behöver vi få hjälp precis som med GI värdena som började dyka upp för några år sedan och mängde kalorier som alltid finns på våra förpackningar. Jag tror att det finns en stor okunskap om vad varorna vi stoppar i våra matkassar när vi handlar har för pH -värde.

Rent allmänt kan man säga att frukt, bär och de flesta grönsaker är basiska. Även mina älskade färska örter är basiska förstås. Ska samla ihop till listor – det kommer.

Till sur mat räknas mejeriprodukter, kött, fisk, ägg vete, havre och korn. Drycker som är alkoholhaltiga, kaffe och all läsk räknas också som sura.

Jag själv tror att balansen. Balansen för mig är att äta övervägande basiskt men tillåter mig ägg, fisk och fågel.

Ett annat pH – tips för att höja vårt ph-värde är att vila, glädje och försöka tacka nej till negativ stress.

Lär känna din motståndare och håll dig vän med dina gröna hjältar!

Marlenes bekännelser:

Jag avstår inte ifrån vin under helgerna men jag är mycket medveten om att vinet är en syndabock och dessutom PH mässigt surt.

Jag är också väldigt klar över  att animaliskt protein är surt men jag vill ändå få i mig protein som kyckling, fisk och skaldjur. Det gäller då att kompensera med – grönt – mycket grönt och i mitt fall har jag fallit pladask för mina gröna hjältar – gröna smoothies. De tar bara någon minut att fixa till och rengöringen av blendern är lika lätt Jag testar att dricka en liter om dagen för att se om min stomiopererade tarm behärskar mängden och än så länge fungerar den och mår fint. Titta in på Optimal Hälsa så finns det recept du kan prova.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *