Utekontoret -mjukjobbar!
mars 1, 2014
Ett magiskt möte med Dr. Dewan
mars 4, 2014

Bästa formen någonsin

När jag för tre år sedan vaknade upp stomiopererad med äggstockar och livmoder bortopererad, avsågad svanskota, delar av bäckenbottens muskulatur avlägsnad och tjocktarmen stympad plus med en rumpa igen sydd blev livet till en början som en svart mardröm

Efter en tids återhämtning valde jag ändå mitt sätt som jag ville gå vidare på.

Jag valde att försöka finna en kost för att kunna äta och dricka mig så vital som det går med hjälp av mat, juicer, smoothies och vissa kosttillskott och inte att förglömma med mina älskade örter och på det sättet finna den naturliga kvinnliga balansen i livet.

Jag använder varken syntetiska eller bioidentiska hormoner. Det är svåra beslut men att istället för att lägga till ämnen i min kropp som jag inte riktigt kan kontrollera har jag valt att lägga till det jag känner till väl och att avstå från eller minska på sånt som jag vet stressar och minskar vitaliteten. Det är bara mitt val och ditt kan vara något annat.

Efter min senaste operation valde jag att titta på helheten i ännu större utsträckning än innan vetskapen om att min kropp var i behov av större operationer.

Vad är hönan och vad är ägget. När kroppen ger mig värmetoppar eller en gråtattack ”utan anledning” har jag trott att det är så livet är och att de mesta har berott på att mina könshormoner fått sig en rejäl törn av operationerna.

Nu har jag valt att säga till mig själv: Är det inte att göra det lite väl enkelt för mig och i alla fall ställa mig några kontrollfrågor.

Hur har du tagit hand om din kost de sista dagarna?

Hur har din träning varit?

Hur många timmar sömn har du gett din kropp den här veckan?

Hur har du vårdat dina relationer?

Har något stressat dig och fått dig känslomässigt ur balans.?

Har du valt rena produkter i din vardag så fria från kemikalier som det bara går?

 

Mycket av just det som mina kontrollfrågor innehåller påverkar min hormonella status och jag vet att min kvinnliga balans mår som allra bäst när jag kan svara ja på alla frågor. De gånger jag kunnat/ kan svara ja på alla mina egna kontrollfrågor har jag känt och känner en bra kvinnlig balans.

Alla vi kvinnor har olika förutsättningar. Är olika känsliga. Har olika miljöer att leva i.

 

Ta god rådgivning i dina val att hitta en kvinnlig balans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *