Magi och mirakel  – Vilken vecka vi har fått varit med om
april 23, 2018
Ta det lugnt  och tugga maten?
april 25, 2018

Vårblommorna gör min frukost!

Jag vill vara min ärliga egna iakttagare av mig själv och lära mig att acceptera mig som  jag verkligen är. Jag vill vara på riktigt och vara nöjd med det. Kosten, goda relationer, musiken, träningen och naturen får bli mina verktyg!

Saknar min fina bruna labrador

Det är hög tid för mig att vara ännu mer närvarande i dagen. När jag idag gick min tidiga morgonpromis  gick jag i tysthet i en lite grå men ljus morgon och det  kändes som den här vägen är en väg full av lycka.  Jag har haft så många lyckliga stunder här med min bruna labrador  Oliwia som numera finns i hundhimlen men som fortfarande ger mig en enorm kraft.  Jag känner igen alla stigar och stenar där Oliwia och jag vandrat och jag kan fortfarande känna hennes glädje och  fantastiska energi som hon hade när hon fick springa fritt i naturen.  Jag vet att jag har flera vägar som ger mig energi och det är hög tid att känna lycka på den väg jag trampar på idag för imorgon kan en annan väg ge mig lika mycket lycka och ny energi.  Men att hålla mig på vägen  här i mitt paradis på jorden det har jag själv ansvar för…på riktigt

Därför har nu även jag börjat yoga – ett sätt för mig att hitta Marlene (på riktigt).

Vårblommorna gör min frukost!

 

Hjärtvänlig lingonsmoothie

2 små skålar

1 banan

3 dl lingon från frysen tinade

1 dl laktosfri kvarg

½ citron

Mixa och njut av en härlig smoothie!

Toppa med vårblommor och bär

Vit bönsoppa

Bönsoppa

4 soppskålar

2 morötter 52 kcal

2 stjälkar blekselleri 12 kcal

1 liten purjolök 28 kcal

4 små potatisar av fast sort 117 kcal

2 vitlöksklyftor 10 kcal

1 liter vatten

2 tsk buljong, pulver 28 kcal

400 g stora vita bönor 450 kcal

saft av 1⁄2 citron 15 kcal

1 kruka persilja 4 kcal

2 kvistar mynta

Garnering
lite hackad persilja några myntablad

Totalt 716 kcal 
Per portion: 179 kcal

Idag har jag räknat ut hur mycket kilokalorier det är i måltiden. I mina kurser som kommer  framöver är alla måltider kilokaloriberäknade!

Skölj och skiva morötter, selleri och purjolök. Skala och skiva potatisen grovt. Skala och skiva vitlöken. Lägg grönsakerna i en rymlig kastrull och tillsätt vatten och buljong. Låt koka i 10–15 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
Skölj bönorna i ett durkslag och tillsätt dem tillsammans med citronsaften. Låt soppan småkoka några minuter till. Hacka persilja och mynta och rör ner i soppan.
Servera soppan i skålar och garnera med persilja och myntablad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *