Jag vill vara min ärliga egna iakttagare av mig själv och lära mig att acceptera mig som jag verkligen är. Jag vill vara på riktigt och vara nöjd med det. Kosten, goda relationer, musiken, träningen och naturen får bli mina verktyg!
Saknar min fina bruna labrador
Det är hög tid för mig att vara ännu mer närvarande i dagen. När jag idag gick min tidiga morgonpromis gick jag i tysthet i en lite grå men ljus morgon och det kändes som den här vägen är en väg full av lycka. Jag har haft så många lyckliga stunder här med min bruna labrador Oliwia som numera finns i hundhimlen men som fortfarande ger mig en enorm kraft. Jag känner igen alla stigar och stenar där Oliwia och jag vandrat och jag kan fortfarande känna hennes glädje och fantastiska energi som hon hade när hon fick springa fritt i naturen. Jag vet att jag har flera vägar som ger mig energi och det är hög tid att känna lycka på den väg jag trampar på idag för imorgon kan en annan väg ge mig lika mycket lycka och ny energi. Men att hålla mig på vägen här i mitt paradis på jorden det har jag själv ansvar för…på riktigt
Därför har nu även jag börjat yoga – ett sätt för mig att hitta Marlene (på riktigt).
Vårblommorna gör min frukost!
Hjärtvänlig lingonsmoothie
2 små skålar
1 banan
3 dl lingon från frysen tinade
1 dl laktosfri kvarg
½ citron
Mixa och njut av en härlig smoothie!
Toppa med vårblommor och bär
Vit bönsoppa
Bönsoppa
4 soppskålar
2 morötter 52 kcal
2 stjälkar blekselleri 12 kcal
1 liten purjolök 28 kcal
4 små potatisar av fast sort 117 kcal
2 vitlöksklyftor 10 kcal
1 liter vatten
2 tsk buljong, pulver 28 kcal
400 g stora vita bönor 450 kcal
saft av 1⁄2 citron 15 kcal
1 kruka persilja 4 kcal
2 kvistar mynta
Garnering lite hackad persilja några myntablad
Totalt 716 kcal Per portion: 179 kcal
Idag har jag räknat ut hur mycket kilokalorier det är i måltiden. I mina kurser som kommer framöver är alla måltider kilokaloriberäknade!
Skölj och skiva morötter, selleri och purjolök. Skala och skiva potatisen grovt. Skala och skiva vitlöken. Lägg grönsakerna i en rymlig kastrull och tillsätt vatten och buljong. Låt koka i 10–15 minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Skölj bönorna i ett durkslag och tillsätt dem tillsammans med citronsaften. Låt soppan småkoka några minuter till. Hacka persilja och mynta och rör ner i soppan. Servera soppan i skålar och garnera med persilja och myntablad.