Bråttom till delmålen!
maj 29, 2012
Avstämning och jag är peppad
maj 30, 2012

Under min väg mot formtoppen ”korttidsfastar” jag ungefär var tionde dag. Jag dricker alltså bara vätska i 24 timmar. Jag fastar från middag till middag och känner att då ”uppoffrar” jag mig inte speciellt. Det känns som jag gör en lite avstämning på min kropp varje gång jag gör min fasta. Jag tar mina vanliga promenader och idag har jag varit på min kur Hypoxi hos Planet Fitness och mår toppen. Även min vanliga träning  fungerar under de 24 timmarna jag fastar.

Jag dricker proteinsmoothies, gröna drinkar, te, vatten och tranbärsjuice så visst får jag lite kolhydrater men minimalt. Jag vill inte vara utan protein därför gör jag mina proteinsmoothies för att säkra att jag får i mig rätt mängd protein.Fasta har varit populärt i olika former under mitt vuxna liv och om det är nyttigt eller inte är alltid en fråga som man kan ställa sig. Jag kan tycka att 24 timmars fasta och lägga till proteinpulver är ok och tom bra. Vid fasta frigörs adrenalin, noradrenalin och glukagon, hormoner som påverkar fettförbränningen positivt och kroppen använder istället det fett jag lagrat och det sockerskafferi som finns i levern. Hurra snart middag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *