Visst händer det små ljuvligheter i kroppen när jag fyller på med passion!
januari 10, 2015
En rolig morgon på SVT
januari 14, 2015

Innan jag kröp i säng igår så blandande jag 1 msk chia frön med 1 dl mandelmjölk och vips så har man en chiapudding till frukost. Lite granola och mixade bär sen mår jag bra. Det är härligt med en god frukost när morgonens powerwalk faktiskt bet lite i kinderna.

Att få ha ett par timmar en eftermiddag helt ensam i köket  är en underbar terapi för mig. Att fixa så att det finns granola, bär, rostade pumpafrön lite frökex finns ordnat veckan som kommer gör på ett strålande humör.

När jag ska ut på stan så laddar jag gärna med en smoothiebowl innan så att jag inte faller för onödiga frestelser. Igår var det middag på stan och en smoothie innan.

Smoothiebowl med spenat och bär

1 näve babyspenat

1 dl frysta ekologiska sommarbär

½ banan

1 dl svalt grönt te.

4 mandlar hackade

Mixa i en blender och toppa med bär och hackad mandel!

Mår man bra i själen och går på rätt bränsle kommer också motivationen att bry sig om sitt yttre. Med lite ordning på hår, naglar och hud så sänder man ut ett yttre välbefinnande och positiv energi!

Att våga drömma, rätt kost, goda tankar, bra grundkondition, att få vara bland goda vänner är det som är helt avgörande för det yttre och inre välbefinnandet… och så några riktigt bra hud/hårvårdsprodukter så klart. Jag ska lägga till det för bra hudvårdsprodukter kan göra underverk och hålla bort lite glåmig vintertrötthet!

Det har tagit tid för mig att acceptera min stomi opererade mage. Ingen kan få mig att riktigt tycka den är snygg utan jag tycker den är ful… men den får inte påverka mitt övriga välbefinnande så nu gör jag en liten satsning på ett litet bleka vintertrötta kinder, händer och ett hår som får vara med i vått och torrt. Eftersom just valet av produkter gör mig lite osäker så ska jag ta en eftermiddag att botanisera vad som kan vara rätt för mig.

Egentligen tänker in inte så mycket på utseende eller ålder utan är mer ute efter att hitta mitt bästa jag som jag trivs allra bäst med på alla plan! Och… ”Det finns inget bättre skönhetsmedel än lycka!”

 

… som näringsterapeut vill jag nog ändå tro att ett inre välbefinnande har den en största påverkan på kroppens yttre välbefinnande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *