Ny sommarutmaningar och karuseller!
juni 6, 2018
Stannar upp och fylls av alla underbara intryck och avtryck som sköna Sunnanhed ger!
juni 8, 2018

Somrig smoothie med röda vinbär, mandelmjölk och jordgubbar

Halloj alla Hälsokollvänner!

Det blev en supertidig  morgon idag.  Jag var uppe med tuppen. Det är måndag och redan i sängen skev jag dagens ”Göralista”. Det bästa med dagens lista  är att idag finna bara roliga arbetsuppgifter på listan  förutom de där få administrativa uppgifterna som är så tråkiga men jag har redan nu klarat av dem. Jag vet att de uppgifterna ska  ske innan lunch för min del annars har de en tendens att skjutas fram till en annan dag.

Somrig smoothie med röda vinbär, mandelmjölk och jordgubbar

Jag älskar att vakna till liv med mina smoothiebowls det tillsammans med en stunds morgonmeditation gör min morgon. Idag var min meditation att röra i skålar och grytor i vårt kök här ute i Stockholms skärgård. Att fixa en färgglad näringstät frukost och få en stund egentid  är lycka för mig.  ”Måla” för mig är att ha en färglåda där är alla mina blommor,  grönsaker, bär, frön, nötter  och frukter är färgerna och smoothien är min tavla! Hoppas att min fina pappa som målade mycket kurbits skulle ha gillat mina smoothies. Tror det!

Sommarblommor

Vilken helg det har varit! Jag har planerat inför midsommar. En planering som gett mig tankar att jag kanske skulle vilja ha mitt permanenta  boende på landet  permanent vi får se.. just nu är i alla fall drömmen lite närmare en verklighet än förra veckan.

Hög tid att göra lunch! Ha en fin dag!

 

Bästa granolan

Jag har fixat en härligt knaprig granola som passar perfekt att blanda i smoothies. Ett nyttigt alternativ till de flesta müsli  eller flingvarianter som du hittar i butiken.

6 dl havregryn

1 dl grovhackade hasselnötter

1 dl grovhackade mandel

1 dl pumpakärnor

1 dl sesamfrön

1 dl solrosfrön

1 dl linfrön

2 dl kokosflingor

2 msk kokosolja

2 msk honung

2 msk pepparkakskryddor (eller kanel och kardemumma)

1 dl grovhackade torkade aprikoser

Sätt ugnen på 150 °C. Lägg bakplåtspapper i botten på en långpanna.

Blanda alla ingredienser utom aprikoserna i en stor bunke. Häll blandningen i långpannan och ugnsrosta i ca 20 minuter.

Rör om ett par gånger så att det inte bränns. Ta ut granolan och tillsätt torkade aprikoserna. Förvara granolan svalt i en burk med lock.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *