Julstämning men en jul utan lilla Oliwia känns sorgligt
december 18, 2014
I suraste laget sa min man
december 21, 2014

Efter en dag som skulle bli den mest effektiva under hela december ska kan jag konstatera att hittills är det nog tvärtom. Dagen började med att min mage ställde till med bekymmer. Den kan göra så ibland, som stomiopererad är jag ganska van vid det. Idag var lite små sorgsen över att jag inte Oliwia finns med mig så sen försvann energin totalt. Nu framåt kvällningen ska jag nu ta tag i papper och planering ja kort sagt nya tag.

Först lite röd lins och paprika soppa för att känna lite julstämning!

Till en rejäl soppskål behöver du:

1 dl linser

1 morot slantad

½ gul lök hackad

1 vitlöksklyfta

1 röd paprika urkärnad och skuren i bitar

3 dl vatten

1 tsk grönsaksbuljong

1 cm chili finhackad

1 tsk finhackad ingefära

1 tsk färsk citronsaft

Skölj linserna. Blanda allt utom citronsaften i en rymlig kastrull. Låt allt koka i drygt 15 minuter tills allt känns mjukt. Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt citronsaften. Om soppan känns för tjock späder du den med lite vatten.

Tips. Toppa med lite finhackad paprika.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *