Hög tid att börja färga dina juicer och din mat!
december 9, 2014
” En kniv i ryggen men jag överlevde ändå” – vår ungdomshjälte!
december 13, 2014

Mörka kvällar men mysiga kvällar! Jag laddar med soppor som känns helt rätt under den här årstiden! Snart kommer tomten och då kommer också sällskap!

Julbordänkans grönkålssoppa

1 soppskål

2 nävar färsk grönkål grovt hackad

1 msk hackad gul lök

1 liten skivad vitlök

2,5 dl vatten

½ msk grönsaksbuljong

1 msk saft av en citron

2 msk havregrädde

1 kryddmått stötta fänkålsfrön

Salt och nymalen svartpeppar

Kokosolja

Fräs lök, fänkålsfrön och vitlök i lite kokosolja i en rymlig kastrull. Tillsätt grönkålen och fräs. lite.  Häll på vatten och tillsätt buljong. Låt sjuda i ca 15 minuter, tillsätt citronsaft.  Använd en stavmixer för att mixa soppan slät. Tillsätt havregrädden och smaka av med salt och peppar.

Julbordsänkans broccolisoppa

1 soppskål

1 broccolistånd i bitar

1 msk hackad gul lök

1 liten skivad vitlök

2,5 dl vatten

½ msk grönsaksbuljong

1 msk saft av en citron

2 msk havregrädde

Salt och nymalen svartpeppar

Kokosolja

Fräs lök, och vitlök i lite kokosolja i en rymlig kastrull. Tillsätt broccolin och fräs. lite.  Häll på vatten och tillsätt buljong. Låt sjuda i ca 15 minuter, tillsätt citronsaft.  Spar några av broccolibitarna innan du mixar soppan. Använd en stavmixer för att mixa soppan slät. Tillsätt havregrädden och smaka av med salt och peppar och toppa med broccolibitarna.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *