Idag har jag haft en supermorgon – frukostföreläsning på Röhnisch fina paradbutik. Ämnet var “Flytande solsken” D-vitamin och klorofyll i en härlig cocktail. Gröna drinkarna gjorde succé det vet jag! Fullt hus med massor med glädje!
Onsdag och Julbordsänkan fortsätter med sina soppor som passar så bra in den här mörka och lite kyligare årstid. Det känns så gott, lätt och näringstätt!
I kväll gör jag en linssoppa och njuter i vårt numera nya lilla men jättemysiga kök. Sitter och äter i köket, ensam men verkligen njuter av att vara på ”Hemmet Rindögatan”.
Röd linssoppa med tomat och spenat
Till 2 stora portioner
2 dl röda linser
5 dl vatten (behöver du späda gör du det)
1 lagerblad
1/2 gul lök fint hackad
1 msk kokosolja
2 nävar färsk spenat
1 tärning/sked ekologisk grönsaksbuljong
1 tsk spiskummin malen
1tsk curry malen
1 tsk gurkmeja malen
1 msk saft från i citron
smaka av med salt och peppar
Fräs lök i kokosolja. Tillsätt övriga ingredienser utom spenat. Låt soppan koka ca 15 minuter. När soppan kokat 15 minuter tillsätter du spenaten och låter soppan puttra några minuter till.
Ha en fin onsdagskväll!