Det är tid för grapefrukt!
november 13, 2016
Alla bär frukt och grönsaker passar min mun!
januari 7, 2017

Att plocka bär från mina frysar… ja här de. Belöningen från allt bärplock i somras. Flera frysar fyllda med svenska superbär.

Att få njuta av en långfrukost när det blåser runt knutarna är återhämtning för mig.

Mina frukost idag var en bärig smoothie och en stor fruktsallad.

Mina fina grannar här i Dalarna har underbara lite sötsyrliga krusbär som jag har förmånen att få vara med att dela och tänk vad dessa små bär gör – de är verkligen är superbär! Jag har en känsla av att vi i Sverige behandlar krusbäret lite ”styvmoderligt” medans i andra länder finns den med som ett fint dessertbär.

Krusbär känns som en  småskäggig svensk  liten ”druva” med smak av kiwi – är ni med?  Lite åt det hållet i alla fall. Jag tänker så fort vår säsong tillåter skaffa mig en egen krusbärsbuske…också!

 

Krusbär som är fyllda med vitamin C.

Krusbär rika på  magnesium och kalium.

Krusbär innehåller antiinflammatoriska växtpigmentet och antioxidanten quercetin som bland annat kan dämpa allergiska reaktioner och hudproblem genom att fungera som ett naturligt antihistamin.

Krusbäret används för att kurera diarré, urinvägsproblem men även att stödja levern och kan hjälpa vår kropp att avlägsna tungmetaller. Det lilla bäret är också matsmältningen.

Till två små smoothies använde jag :

( du använder de bär som du kommer åt)

1 dl svarta vinbär

1 dl krusbär

1 dl hallon

1 dl lingon

½ banan

1 dl soja yoghurt naturell

Mixa bären och toppa med mer bär.

Njut så mycket ni kan av det som är kvar av vår helg! 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *