Nu längtar jag tillbaka till jobbet och saknar min kontorshjälp oändligt mycket
januari 3, 2016
Januari är oväntat underbar
januari 6, 2016

Jag håller benhårt fast med mina juicer, smoothies och soppor. Grönt är skönt

Jag har ansvar för mitt liv och vet att kosten tillsammans med regelbunden träning vill och hoppas med det hålla immunförsvaret på topp. Jag försöker se vad som kan optimera hälsan och sökandet efter den Bästa formen någonsin fortsätter. Kosten är en stor pusselbit för att hitta formtoppen och rörelse en annan!

Jag precis som alla andra som är i mitten av livet vill måste vara extra snäll mot motorn – vårt hjärta. Kärlväggarna i de stora pulsådrorna är med all säkerhet inte lika elastiska som när vi var 30 år! Att förebygga hjärt och kärl sjukdomar känns angelägnare än någonsin!

Därför är det hög tid att komma tillbaka till den ännu grönare hälsosamma vardagsbalansen! Jag låter det gröna ta en allt större plats i mitt liv och jag känner att det är med massor av glädje och inspiration jag gör det. Jag vill bry mig om och vara snäll mot den kropp som jag utsätter och har utsatt för en massa prövningar. I med så bra bränsle som det går för att sen hålla i träningen.

Vår hiss renoverades i höstas, sen dess tar jag trapporna istället för hissen, hissen är fixad för länge sedan men jag låter andra nöta på den – en klassiker!

Jag promenera till jobbet istället för att ta bussen och tar min en morgonpromenad ut i fina naturen.

Under Nyårsnatten dansade jag mer än någonsin – det får gärna bli en ny vana!

Den rörelse vi gillar, är den rätta rörelsen. För mig är den ljuvliga naturen ett magiskt dragplåster för att komma ut och vandringar blir väldigt rätt för mig.  Jag kompletterar jag med styrketräning i cirkel så många dagar i veckan det bara går men minst tre.

Allt ovanpå det är bonus och jag vet att just den lilla extra bonusen är så bra som den där natten med så mycket dans eller dagen där barnbarnen vill hopp rep tills… ja ni vet… 

Kickstarta året med Broccoli


Till 2 glas juice behöver du:

1 broccolistånd

2 stjälkar selleri

1 citron

1 äpple

1 tumme ingefära

Skölj broccoli, stjälksellerin och äpple. Skala citronen och ingefäran. Jag försöker få tag i så mycket ekologiskt som möjlig men sköljer väl, hur som helst. Juica och servera juicen i fina glas.

Broccolin ökar kroppens försvar mot främmande, ovälkomna ämnen. Den innehåller antioxidanten sulforafan, som kan skydda mot cancer, diabetes och högt blodtryck. Broccoli innehåller en fantastisk cocktail av olika vitaminer, antioxidanter och mineraler. Broccoli är en bra kalciumkälla för oss som är lite försiktiga med mejeriprodukter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *