En vild örtvandring på fina Lervik
maj 30, 2016
Dalalycka
juli 20, 2016

Vilken fantastiskt sommar vi har och alldeles snart kommer vår efterlängtade midsommarhelg! Hurra för att den verkar bli varm midsommar… mer än så vågar jag inte tänka nu! Mitt i sommaren känns det skönt att ha få samla så många energigivare omkring sig. Det gör mig lycklig i varenda liten cell.

Fyrudden väntar in glada, underbara och fina gäster. Det gör att jag fylls med glädje redan nu och känner att jag verkligen älskar vår egen lilla tradition med sill lunch, jordgubbstårta, allsång på ångbåtsbryggan dans runt midsommarstången och grillning. Inte direkt ovanlig men väldigt mycket sommar. Jag vet att det blir sång, dans, skratt och glädje – och alla hyllar vi vår fina. Här gäller det att ladda batterierna, det ska finnas inspiration i mängder hela denna ljuvliga sommar till både GI Boxen, skrivande och sommarledighet!

 

Nu ska min jordgubbsfrossa starta!

 

Jordgubbssmoothie

 

Till två skålar behöver du!

5 dl jordgubbar

½ banan

Mixa jordgubbar och banan. Toppa med jordgubbar, blåbär och en kvist Sommarmagi!

 

Jag älskar rödbetans sötma och citronens och ingefärans smak är toppen till. Färgen gör att jag vaknar till lite extra av att bara titta på den här skönheten!

Rödbetan är lever och blodrenande. Rödbetan ökar syreupptagningen i blodet och gör kroppen mer uthållig vid träning. Även rödbetans innehåll av nitrat höjer prestationsförmågan och förbättrar muskeluppbyggnaden.

 

Till en stor ”To Go mugg” med rödbetsjuice behöver du:

1 rödbeta

1 tumme färsk ingefära

1 citron

1 apelsin

Pressa alla ingredienser. Idag använde jag min fina slowjuicer från Philips. Den har blivit en stor favorit i vårt kök.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *