Juicer smoothies och soppor – Låt stå!
januari 4, 2016
Visst längtar vi efter värmande kramar?
januari 8, 2016

Vi har mestadels varit hemma under de senaste helgerna. Jag blivit riktigt kär i lilla funkishemmet här på Gärdet. Jag gillar till och med att vara i tvättstugan! Det var många år sedan jag kände att en helg kvar i stan kan vara så här härligt harmoniskt. Jag som brukar”stordeppa” om jag inte får komma ut på landet, snurrar nu gladeligen runt med dammsugaren hemma i stan. Att vi  bor ännu närmare fina grönområden och natur nu än innan vi flyttade gör att nya hemmet här på Gärdet extra charmigt!

En riktigt härlig långpromenad på vackra Djurgården och det var nästan så att jag kände vår i luften. Jag har fattat  – Vintern har gjort entré och solen också! När januari bjuder på en vinter med snö och sol plus att det är vindstilla då är januari oväntat underbar.

Lingon sägs vara det nya superbäret som kan motverka de negativa effekterna av att äta felaktig fet kost. Att bäret fått så stor uppmärksamhet kan bero på innehållet av polyfenoler. En grupp inom antioxidanter. Fenoler verkar antiinflammatoriskt och motverkar för höga halter av oxidativ stress, motverkar vårt åldrande och förebygger hjärt och kärlsjukdomar plus vissa typer av cancer. Studier har gjorts på möss där resultaten är tydliga.

Förutom lingon är även nypon, röda vinbär hallon, jordgubbar och svarta vinbär också fenolrika.

Det lingon innehåller också quercetin som kan skydda vårt hjärta. Bären innehåller dessutom lignaner som är fytoöstrogener kan ge ett skydd mot bröstcancer.

After walk!

2 små burkar

½ banan

3 dl lingon från frysen tinade

Mixa och njut av en härlig vintersmoothie!

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *