Missa inte denna chans (Du är välkommen även om du inte tänker springa Marathon)
maj 26, 2015
Apropå stresshormoner och binjurar…
maj 27, 2015

Många jag träffar, vänner och klienter känner att stressen påverkar negativt och det gäller absolut även undertecknad mellan varven.

Binjurarna blir uttröttade av att vi laddar in för mycket och återhämtar oss för lite. Våra binjurar som är små körtlar som sitter ovanpå våra njurar och kan av långvarig stress bli trötta. Binjurebarken som är viktig för att vi ska komma igång på morgonen och binjuremärgen som ”stöttar” när vi kommer i extremt stressade situationer där vi behöver ”fly och fäkta”.

Mina operationer och min sjukdomstid har stressat mig på fysisk och psykiskt. Nu har jag valt satsat  extra på att sköta om just binjurarna för att höja deras och min egen livskvalitet som en permanent stomiopererad kvinna.

* Jag väljer bort så många ”krig – gräl” som det bara går och försöker undvika energitjuvar.

* Jag (försöker) hellre hålla sams med mig själv och mina nära och kära heller än att hålla på att bråka om små bagateller.

* Sömnen är en av mina stöttepelare för att vårda om binjurarna. Numera kryper jag i säng vid 22.00 de flesta dagar i veckan. Det kan finnas risk att binjurar kommer igång igen om man är uppe sent och det blir svårare att komma till ro. Det är just under natten kroppen primärt är igång och reparera och underhålla.

* Jag har blivit ännu mer försiktig med kaffe och snabba kolhydrater som bara fungerar som en ”akutbehandling” av trötthet.

* Jag äter lättsmält mat och fibrer som mitt mag och tarmsystem kan hantera och tycker om. Till exempel gröna juicer/smoothies, vegetariska soppor, fiskgrytor. Kika gärna in i min FB grupp ”Gröna juicer & smoothies” eller följ mig på instagram där jag heter ”marremyra”

* Jag söker ständigt efter en ökad vitalitet och väljer att tro att jag är vital och frisk och kommer så att förbli.

* Jag väljer att se min sjukdomstid som en erfarenhet som gav mig nya sätt att välja vägar under resten av livet.

* Jag väljer att se på mig själv med lite humor som stomiopererad kvinna och se möjligheter istället för tvärtom.

Alla mår vi bra att se på oss själva med lite glimten i ögat

* Nu lägger jag till även till Juice Plus till mina egna gröna älskade juicer och smoothies. Jag gör det för att säkerställa att jag har ett 100 procentigt “försäkringsskydd” på mitt sätt.

* Jag stöttar mig med mina egna örtdroppar ”21 dagar” som innehåller, lakritsrot, schizandra, rosenrot, maskros och kronärstskocka. Bra örter för binjurar, ett glatthumör, matsmältning och stöd till lever

* Binjurar är förtjusta i C-vitamin så jag tar just nu en extra boost C-vitaminer.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *