Nu tänker jag påverka ödet!
juli 11, 2012
Jag väljer att våga tro och tro på det!
juli 13, 2012

Ja, nu har jag valt att tala öppet och med bilder om min stomioperation i senaste numret av M-Magasin. Hur jag försöker lösa mina dagar och hitta glädjen i livet. Visst är de flesta av mina dagar numera härliga men fortfarande dyker de upp dagar som är pyton och det är ju litet av livet det med. 

Många har frågat mig hur det fungerar att ha en ”propp” istället för en påse på magen och det fungerar lite förenklat så att jag tar ett lavemang, fast genom stomin på magen varannan dag. Sätter in proppen i min stomi och proppen är som en ”Carl-Johan svamp” kan man säga. Det håller i två dygn sen gör jag om samma sak igen. Jag känner mig så fri, jag ”låter” ingenting och känner mig mer trygg  än när jag använder påse för det gör jag ibland.

 

Jag vet att det inte är alla som kan använda ”proppen” och när jag har påse hittar jag på andra små knep som gör mig så fri och trygg som det bara går, för fantasi tror jag är en av nycklarna till att må bra.  Mycket har förändrats sen jag opererade mig senast mer än själva utrustningen/stomi-tillbehör. Jag försöker också:

 • Hitta den kost som gör att tarmen håller sig lugn. Något som jag lägger mycket engagemang i.
 • Hitta kosten som ger mig den näring som jag behöver när jag är 50+ och utan äggstockar och livmoder.
 • Hitta rätt kosttillskott/örter som passar för kvinnan 50+
 • Hitta min nya klädstil.
 • Hitta mina träningsformer som gör att kroppen vitaliseras och jag får mer ork.
 • Låta livet leka med mig lite mer än innan mina operationer!

Jag är en bit på väg men har långt kvar! Följ gärna mig på min upptäcktsresa! Kram Marlene

 

 

 

5 Comments

 1. Lena skriver:

  WOW ! du är enastående :-), snygg, vacker inombords och utanpå, stark, vilsam och jag inspireras <3 tack igen Marlene, kram !

 2. Marlene skriver:

  Tack gulliga Du! Ha en skön sommardag! Kram Marlene

 3. Lotta skriver:

  Köpte tidningen igår och såg och läste den fina artikeln! Wow Marlene! Imponerad! Vilken bra artikel och vilka fantastiska bilder! Stor kram!

 4. Wivianne Näsman skriver:

  Vad bra att jag läste artikeln om dig i M-magasinet. Jag som har gått igenom liknande operation för 2 år sedan har fortfarande svårt att förlika mig med detta. Att läsa och se de fina bilderna på dig gav mig en kick och mycket inspiration så tack Marlene att du var så modig och ställde upp. Jag tänker verkligen följa din blogg och ta del av dina råd och recept. Jag vill hänga med.
  Många kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *