En korg med kantareller, smultron, blåbär och jag känner mig stenrik.
juli 6, 2015
Jag lever i en skattkammare!
juli 10, 2015

Att det spöregnade hela vägen upp till Sunnanhed struntade vi blankt i igår! Att det fortfarande regnar utan att det finns några tecken på himlen om bättring hindrar inte mig för att ta min vanliga vandring ner till Oresjön, plocka massor med blommor för tänk vad vilda blombuketter med sin färgprakt sprider sitt eget solsken! Det doftar på ett speciellt sätt längst  alla små grusvägar när regnet när allt grönt som växer längst med alla dikeskanter och det knakar när naturens egen bevattning är i gång. Hur som helst när regnet slår mot fönsterrutorna blir jag lite lugn i själen och kan ta tag i lite fix inne som inte blir av när solen gassar. Skrivarlyan får sin tid, köket sin stund.

Det är Orevecka  och då missar jag inte ett besök i Gammelstan i Norrboda

Det gäller att vara rädd om livet! Det är lätt att glömma att livet är skirt och att vara rädd om sig varje dag när tiden fylls på och rusar iväg. Vi har fått en gåva, en kropp som tar oss med på fantastiska äventyr, kämpar med oss, gläds och sörjer med oss. Jag har bestämt mig för att pyssla lite extra med den kropp och själ jag har. Jag önskar att vara vital livet ut. Jag tänker öppna fler vitala dörrar och ställa några andra dörrar på glänt och försiktigt skjuta igen en annan dörr till rum där jag tappar energi men … utan att smälla i dörren! Det ger mig nya sätt att se på det som är livet och då har lite regn ingen betydelse i sammanhanget!

Smoothiemorgon!

Jag är i min bärperiod nu när allt mognar och det som inte är moget plockar jag från frysen här uppe i Sunnanhed

Till två glas behöver du

4 dl bär, gärna frysta så blir det lite glassigare

2 msk granola

1 dl mandelmjölk eller vad du föredrar för mjölk

1 dl granola

2 dl svarta vinbär, hallon och röda vinbär

Topping

2 dl blandade bär och lite granola

Mixa bären och mjölk i en blender. Lägg en matsked av bärsmoothien i botten på varje glas. Fortsätt med granola och därefter hela bär, sedan resten av bärsmoothien.

Toppa med bär och njut av sommaren.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *