Glada ögon… och skuggor under ögonen räddas med en smoothie?
januari 10, 2018
Måndag betyder soppkväll – morotssoppa
januari 10, 2018

Min paradsmoothie följer mig in i 2018

Jag känner att nu mot slutet av året finns det många fina chanser att förbereda sig för förändringar. Jag själv slipar på ännu bättre rutiner runt mina kost- och träningsvanor. Det känns motiverande när nu ännu ett nytt år är väldig nära.

Hösten har absolut övergått till vinter nu och på fredag sätter vår familj oss i bilen och åker upp till ett jul vitt Dalarna. Dagarna nu känns superkorta och idag i alla fall känns det gråkallt ute och den här mörka tid vi är i kan ge mig lite trötthetskänslor. Jag ska erkänna att det är lite svårare att hitta energi och det tar emot med alla ”måsten”. Det ska bli härligt med lite julledighet! Jag satsar på gröningar så mycket det bara går!

Min paradsmoothie följer mig in i 2018

Här kommer ett säker kort för att hålla energin i balans!

Spenatstarter

Mitt gröna paradnummer!

2 portioner

1 näve spenat

1 äpple

1 avokado

2 cm ingefära

½ citron

½ banan

3 dl  vatten

Skölj spenaten och äpplet. Kärna ur äpplet.Skala och kärna ur avokadon.Skala ingefäran.Skär bort det yttersta skalet på citronen.Dela allt i bitar och mixa med banan och vatten i en blender till en slät och fluffig smoothie.

Klart att njuta och samla ihop energi!

Spenat innehåller antioxidanter och är rik på folsyra samt vitamin A, C och K. Den stärker immunförsvaret och nitratet i spenat sägs stötta muskeluppbyggnaden och öka prestationsförmågan.

 

Istället för att vinterdeppa har jag bestämt mig för tända ljus, rulla in mig i sköna sjalar, sätta på mina varmaste mössor och sätta in vintern i ett fint skimmer!  Innerst inne älskar jag att vi har våra olika årstider.

Jag gör allt för att inte missa mina stunder att röra på mig. Det är en glädjekick  att ha träningen fixad och det gör att jag blir på ett strålande humör därför lägger jag min träning på morgonen så kan jag leva på den kicken en bra bit in på dagen men jag funderar just nu lite extra över mitt  livspussel och vill hitta lite fler utrymmen till att lägga in motionskickar. För mig är promenaden från och till jobbet ett fint tillägg till veckans andra träningspass.

Även om julledigheten är efterlängtad finns redan nu lusten till att hitta en viss struktur på vardagslivets som startar 2 januari med helt nya livsmål.  Genom att balansera förändring och utveckling med perioder av återhämtning och reflektion får vi kraft och inspiration till nya spännande tider fulla av aktivitet och framsteg. Nu öppnar jag upp för det oväntade och magiska som 2018 och det okända har att erbjuda!

Följ med i bloggen till ett vintervitt Dalarna och sen in till ett nytt spännande 2018!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *