Glada ögon… och skuggor under ögonen räddas med en smoothie?
december 26, 2017
Lyckokänslor från ett Vinterland på riktigt
december 28, 2017

Jag mjukjobbar lite, har långa ”Taking-care days” och tar en skvätt drälltid då och då – sköna mellandagar med andra ord här i Sunnanhed.

Jag vill vara ännu mer närvarande här och nu och inte oroa mig för morgondagen men jag kan samtidigt konstatera att jag inte kan vara mer än på en plats samtidigt.  Skönt!

Ju mer jag tänker på det ju viktigare är det och oj vad jag tänker på mina tysta vinterpromenader.

Och det blir en livsläxa.

Jag vill njuta och checka in hos mig Marlene själv. Tillsammans med mina nära och kära!

Visst kan jag känna en viss längtan när jag ser hur FB vänner har ljuvliga varma soliga lediga dagar, sitter på härliga krogar, dricker underbara viner och äter underbara exotiska maträtter men just nu  jag är så ödmjukt tacksam för all härliga minnen jag får här uppe i Sunnanhed och allt jag får uppleva i dett underbara vinterland.  Det har fallit  massor med underbar vit tung snö och tänk jag hade nästan glömt ordet  – Drälltid!

Just nu njuter jag av att ha lite Drälltid!

Jag hade helt glömt hur kul det är med en spark

Nu när jag har drälltid så är det underbart att bara sitta och titta  på vår fantastiska julgran. Dricka varma teer och jag inser att jag behöver massor med mer drälltid. Jag ska   t.ex.  sitta lite för länge på ett fik och bara skratta och babbla på med trevligt sällskap och ta många långa åkturer på farmors spark. Jag vet att jag blir glad av drälltid och det ger bra förutsättningar för den övrig tiden!

Snart kommer ett nytt år, jag vänder blad och kanske ger jag mig också några löften. Jag tycker om en känsla av att få starta om det ger mig ny  energi och motivation som en fin liten kickstart.

Men än är det några dagar kvar. Nästa år känns lite extra spännande och jag är beredd att möta upp 2018 redan nu!  De sista dagarna får bli en startsträcka för samla ihop till 2018!

Nu mitt i min startsträcka till 2018  tänker jag så här.

Jag fokuserar och checkar av vad som är bra i det jag nu. Jag har min familj, jobb, fina relationer, goda vänner, hem, jag äter bra kost och kommit in i bra träningsrutiner. Det är nu jag ödmjukt kan konstatera att jag är enormt rik på mycket redan nu!  Check ✓

Men visst vill jag ha lite till så …

Jag vill ha en ”vitamininjektion” som gör att jag orkar fånga ett nytt litet äventyr varje dag 2018. Jag vill njuta av det som finns runt mig här och nu och inte bara göra mig beredd till det som  komma ska, imorgon, nästa vecka och om en månad.

Jag har  genom åren tittat mig runt, hur andra har det, lever, jobbar. Nu vill jag känna det som egentligen är mina  egna ärliga behov som jag har och inte andras behov. Det kommer att leda till många JAAAA men också till fler nej.

Jag ser ett skådespeleri i alla sociala medier och visst påverkas jag av allt härligt glitter och glamour som utspelar sig där.

Rätt kost, träning och återhämtning får bli viktiga begrepp för att orka vara med att glittra! För glittra lite lagom kommer jag aldrig ta bort ur min jag heller ur min egen behovstrappa.

Jag älskar mina bär

När vi är uppe i Sunnanhed lyxar jag med mina bär som frysarna är fyllda av här. Till desserter, bärsallader, smoothies ja till alla våra måltider! Lycka på riktigt!

Hoppas du har fina dagar du med!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *