Jag struntar blankt i fall det spöregnar!
juli 9, 2015
Saknar min svamp plockarkompis
juli 26, 2015

 

Gammelstans vackra miljö

Kärt barn har många namn men Våtarv eller Nate som är en härlig gröning som är rik på c-vitamin men är även en bra vegetarisk proteinkälla som innehåller många av våra viktiga aminosyror. Den kallas ogräs av många och är supervanlig men lite oansenlig till sitt utseende! Den är mild i smaken och passar jättebra i en morgonsmoothie. Våtarv passar jättebra att ha som pålägg på morgonsmörgåsen, i salladen eller i omeletten! När man läser om den så växer den i ”alla” trädgårdar, parker och på kulturområden. I morse plockade jag mina gröningar på min morgonvandring  vid Gammelstan i Norrboda.

Till ett glas

1 stor näve krispig våtarv och några blad daggkåpa

½ banan

1 dl kokosvatten eller vanligt rent vatten

1 msk linfröolja

Mixa alla ingredienser och  servera gärna med isbitar!

Råd: Våtarv kan ha lätt laxerande effekt.

Jag vet att jag har många underbara vägar och stigar som leder till lycka men det är viktigt  att känna lycka på den väg jag trampar på just idag. Imorgon kan en annan väg ge mig lycka och ny energi.  Men att hålla mig på vägen här i mitt paradis i Sunnanhed idag och njuta så mycket det bara går det har jag själv ansvar för. Jag plockar mina blommor och växter och hela jag fylls av att få vara ett med denna sagolika värld. Det är en skattkammare denna vackra natur som jag har runt knuten. Ödmjukt tacksam!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *