Morgonstunden är “min egen tid”
maj 3, 2012
Vårvindar friska…
maj 5, 2012

Ja en sak är jag säkert på att jag inte själv alltid kan bestämma när förändringar ska dyka upp och inte heller hur förändringar kommer att presenteras.

Min stomioperation förändrade inte bara mig utan även en del av mina relationer.  Kanske var jag själv medverkande så inga mörka skuggor på någon. Jag kan välja hur jag ska hantera förändringar och hur jag ska reagerar när de helt plötsligt dyker upp. Jag står inför val. Varför dök den här förändringen upp just nu? Är det ödet, är det förutbestämt eller är jag själv och andra personer med i spelet?

Relationsförändringen efter min operation kändes som en rejäl uppförsbacke. Den gången bestämde jag mig för att det är skadligt och tärande med självömkan. Jag förbjöd mig själv att sätta mig i en offerroll som stal energi från annat om gjorde mig glad och vital. Just den förändringen som var en rejäl vandring uppför som omvandlades till ett härligt soligt utförslut. Hokus Pokus kanske men jag är glad att den faktiskt gett mig så mycket näring när jag tänker på den nu så här med distans och kanske förvandlas den till något ännu bättre än vad den var en vacker dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *