Jag har en on och en off-knapp, glöm inte det!
juni 20, 2012
Dags att checka in i sommarlivet – underbart!
juni 23, 2012

Tänk att solen äntligen lyser över Stockholm och vi kan boosta med D-vitaminer! Det   har det stått högt upp på önskelistan under en längre tid. Tänk ett stabilt högtryck som lägger sig över hela Sverige och stannar ett tag, vi har ju haft så lite sol och värme här uppe i Norden? Fast just idag så blev jag faktiskt bländad av solen på väg till Planet Fitness och min nionde gång på Hypoxi. Bara på den lilla promenaden kände jag att solen påverkar mig positivt och det känns skönt att veta att jag får D-vitamin till min kropp. D-vitamin är ett fettlösligt vitamin/hormon och bildas i huden när man vistas i solen.D-vitamin är nödvändigt för upptag av kalcium och fosfor till ben- och tanduppbyggnad och motverkar hål i tänderna.

Hud och hår mår bra av att du har en bra D-vitaminbalans och listan med argument för att du ska vara noga med att undvika D-vitaminbrist kan göras lång. Till exempel behövs D-vitamin för ett starkt immunförsvar, för att hålla förkylning borta, hjälpa dig till ett gott humör, motverka hjärt och kärlsjukdomar och hålla mage/tarm i gång och motverkar sömnproblem.Även dina hormonnivåer påverkas av D-vitaminet.D-vitamin finns också i vår kost ibland annat i ägg, fet fisk och i kantareller men det krävs orimliga mängder för att få i sig dagsbehovet.Ta tillskott med D-vitamin under vår mörka årstid. Rekommenderat dagligt intag av 2000 IU/dag.  Just nu behöver vi inte mer än en kvart för att få solbehovet täckt men under vår lite mörkare period får vi nästan inget D-vitamin alls av solen.

Visst är det härligt med tända ljus men när den härliga solen energiboostar oss just nu så lever livet.

Även Mia på Planet Fitness boostar med energi och Hypoxi maskinerna men också med hennes kunskap som hon fått i Australien där hon läst ett och ett halvt år till PET. Det känns otroligt bra att ha en  sådan tjej som möter upp med glatt humör och en sån  erfarenhet! Hälsar Marlene.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *