Jag älskar naturen och vill fylla alla mina sinnena med frid!
oktober 4, 2018
Naturen läks och läker oss
oktober 8, 2018

Naturen läker

Den färgglada hösten är här på riktigt och  jag har tagit mig ut till  min lilla skrivarlya och här myser jag med underbara Selma som är på ett kärt besök över helgen. Selma världens underbaraste ragdollkatt.

Fina bästa Selma är på besök! En ragdollkatt som jag älskar att ha runt mig!

Jag tänker alltid på att stoppa i mig mycket fin näring som ska stödja mitt immunförsvar. En sån här smoothie hjälper  mig med det idag !

Min frukoststund idag – En blåbärssmoothie

Blåbärssmoothie

1 dl valfri mjölk tex. havremjölk

1 dl blåbär

3 cm fryst banan

½ avokado

Mixa alla ingredienser och njut av din smoothie direkt!

Blåbärssmoothie

Den är jättegod och är väldigt blå och nyttig med sina fantastiska blåbär! Dessa knallblåa bär är favoriter och ofta med i mina frukostsmoothie. Blåbär innehåller bland annat kalcium, kalium, fosfor, B-vitamin, C- vitamin och järn.
Bären innehåller massor med antioxidanter och just antocyaniner ger blåbäret den starka färgen (som just nu finns på mina fingrar). Antocyaniner tror man kan skydda mot åldrande av hjärnan och förebygga hjärt och kärlsjukdomar. Det verkar också som att blåbär speciellt tillsammans med probiotika också hjälper till vid olika tarmproblem, det menar forskare Åsa Håkansson. Jätteintressant tycker jag som både älskar blåbär och vill att man ska hitta effektiva möjligheter att skydda tarmen.

Blåbär har blivit något jag aldrig vill vara utan. Med min smoothie i hand sitter jag nu här väldigt tidigt på morgonen och funderar till på mitt sätt att leva, äta och tänka.

Naturen läker

Jag har anat att när min kreativitet stoppas upp beror det ofta på en viss oro och stress. Det har gjort att jag under hösten har lagt  till en utbildning med bästa Jenny Hagman i Mental träning och en Steg ett kurs som såklart blir Steg två i att bli en guide till Skogsbad med fantastisk Petra Ellora Cau Wetterholm och Hanna-Kaisa Heilimo.

Ja visst, jag är redan nu ute i naturen många och underbara timmar per vecka. Skogen lockar mig alltid men  jag vill lägga till mer tid till att få uppleva ännu lite mer natur. En natur med där jag är är ännu lite mer närvarande. Jag ju vet värdet att få omge mig med vår natur, rätt kost och med människor som ger positiv energi.

Så nu kommer mina resor, föreläsningar och kurser ännu mer fyllda med harmoniska hormoner, örter, bär, natur, vandringar och skogsbad.  Ha en fin helg och stoppa i er blåbär och ta er ut i vår färgglada höst om ni kan!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *