”Sunnanheds egna blåsvarta druvor” – Svarta vinbär!
juni 28, 2015
En korg med kantareller, smultron, blåbär och jag känner mig stenrik.
juli 6, 2015

Frukost på Fyrudden som duschar mig i solsken! Underbart!

Till 2 burkar använder jag en halv avokado och 1 näve spenat , en portion av Holistics proteinpulver  osötad med vaniljsmak och 2 dl mandelmjölk (Jag använder det som finns i kylen så det kan vara både sojamjölk, havredryck eller vanlig naturell yoghurt också). Mixar och serverar direkt! Idag toppar jag med morgonpromenadens smultron och lite harsyra!

Nu när bärtiden har startat så äter jag så mycket bär jag bara kan. Känns så härligt att få plocka från naturens eget skafferi!

Min sommarlunch blev idag hirs och bovetegröt. Både hirs och bovete är naturligt glutenfritt och snälla mot ett stomiopererat mag och tarmsystem som mitt. Jag försöker bortse från min stomi som sitter mitt på magen så mycket det nu bara går när den sitter mitt på magen! Ett sätt att glömma bort den är att hålla magen lugn ett annat som funkar för mig är att jag irrigerar. Det innebär att jag sköljer tarmen med ett speciellt ”lavemangset” som jag använder och utgår från min stomi mitt på magen istället som ni andra som tar en annan väg om ni skulle behöva göra ett lavemang. Det här tar tid ca en timme i badrummet varannan dag men det är en härlig känsla att bara behöva ha ett ”Plåster” över stomin  eller vad man kan kalla det skydd jag använder under resten av tiden istället för en påse.  Stunderna i badrummet får mig ändå att påminnas om att livet har förändrats men jag ska säga att jag känner att jag fyllt livet efter mina operationer med  mer försiktigt och kan numera se innehållet i livet som en dyrbar skatt.  Stunderna i badrummet påminner mig om det varannan dag!

 

Det blev en rosa morgonpromenad idag så vacker men ett vemod finns i mig …ingen Oliwia

Åter till gröten…

 

Hirs och bovetegröt

½ dl hirsflingor

½ dl boveteflingor

1 msk solroskärnor

1 msk pumpafrön

Låt din gröt sjuda på svag värme i 5 minuter.

Jag gillar nypon och idag svävar nyponrosornas kronblad runt i luften.  Då kommer jag på nyponpulvret och toppar med det och hackade mandlar. Till gröten har jag dessutom lite mandelmjölk. Det här ger mig en tyst mage och jag får massor med näring.

Idag unnar jag på mig en lyxig romantisk dessert!

Smultron!

Ha en fin början på helgen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *