Morgonstund har guld i mun!
april 27, 2014
Sommarplanering för att formtoppa
maj 3, 2014

Vatten jag är beroende av vatten!

Fina Sunnanhed som nästan alltid laddar mina batterier och så även idag men vattnet som bara var borta och som inte ville komma igång gjorde mig allt lite  orolig. Nu rinner vattnet, frysen är igång, marknaden avklarad och jag har fått vandra på mina stigar. Tittat på tranorna och nu är det hög tid för att krypa in i skrivarhörnan. 

Visst skulle vi väl få igång det? Ja men det är en tidsfråga när då … då. Matlagningen, hygien, toabesök och min stomi opererade mage. Andas, låt inte någon oro ta över… vattnet kommer att komma tillbaka.

Det där att kunna lita på en person som med en lugn röst säger att innan 11.00 men imorgon rinner vattnet. Minnen från Sets fixande under åren med allt och även med vår lilla gård gjorde mig lugn. Hade någon annan sagt samma sak hade natten fram till 11.00 dagen efter varit mer orolig. Vilken tur att jag laddat in så härligt trygga minnen av Sets fix och uppfinningsrikedom som gav en skön sömn utan rinnande vatten och  kvällens tandborstningen med ett vattenglas på förstutrappan kändes till och med lite nostalgisk. Tacksam och massor med lyckokänslor när vattnet kom igång 11.20 dagen efter.

Vad vill jag säga med det. Tänk vilka minnen av personer och miljöer som gör mig, trygg, glad, förväntansfull men tänk vad det kan vara tvärtom med känslorna i en annan situation med en annan person. Jag försöker välja att spara på trygga glada minnen som ger Nuet en bättre förutsättningar till lycka. Tack Set för att du skapar trygghet här uppe i Sunnanhed i hjärtat av Dalarna.

Här uppe är frysarna fyllda med bär och vi njuter av smoothies med hallon. vinbär, blåbär och hjortron..den allra finaste lyxen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *